Simboliška, kad pasirodymą Kinijoje amerikiečiai šeštadienį užbaigs maču dėl septintos vietos su Lenkija – komanda, neturinčia nė vieno NBA žaidėjo.

Titulą gynusios JAV akcijos subliūško lyg Volstrytas per 2008-ųjų finansų krizę.

Tuo metu krepšinio pasaulyje amerikiečiai vis dar buvo galios viršūnėje. Kuomet K. Bryantas Pekino „Cadillac center“ arenoje paskutinį kartą viešėjo vilkėdamas sportinę aprangą, JAV viršenybė mažai kam kėlė abejonių: 2008 metų olimpinėse žaidynėse NBA žvaigždės pasipuošė eiliniais aukso medaliais.

Bet dabar K. Bryantas dėvi kostiumą, o NBA žvaigždės ruošiasi sezonui klubuose – virtinės žaidėjų neprisikvietusi JAV rinktinė Kinijoje patyrė fiasko.

Natūralu, kad tai buvo pagrindinė tema penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje, kurioje dalyvavo simbolines pasaulio čempionato ambasadoriaus pareigas einanti 41-erių Los Andželo „Lakers“ klubo legenda.

K. Bryanto nuomone, jo tautiečių pasirodymas Kinijoje nėra šokiruojantis.

„Manau, nebėra prasmės kalbėti apie pasaulį, kuris vejasi amerikiečius. Pasaulis mus pasivijo jau senokai. Dabar JAV nebeturi jokių garantijų prieš panašius turnyrus. Ateityje mūsų laukia daug iššūkių, lengva daugiau nebebus.

Net jeigu būtume atsiuntę geriausią įmanomą komandą, tai nebūtų pasivaikščiojimas parke. 1992-ųjų Barselonos olimpinių žaidynių „Svajonių komandos“ dienos praėjo, jos baigėsi. Ateityje bus sunku“, – įsitikinęs „juodąja mamba“ pravardžiuotas buvęs gynėjas.

Pasaulio krepšinio čempionato atkrintamųjų varžybų medis

Įvairiausius klausimus palietęs K. Bryantas pasisakė ir apie Lietuvos krepšinį.

Pasiteiravęs, dėl ko pastarasis jam žinomas geriausiai, trečią vietą visų laikų rezultatyviausių NBA krepšininkų sąraše užimantis amerikietis pirmiausia paminėjo Šarūną Marčiulionį.

„Aš girdėjau mitais virtusių pasakojimų apie tai, koks stiprus buvo Šarūnas. Visada gailėjausi, kad neturėjau progos prieš jį sužaisti. Michaelas Jordanas visada sakydavo, kad tai buvo sunkiausias varžovas.

Taip pat pamenu Arvydą Sabonį – tai buvo aukščiausias mano matytas žaidėjas, sugebėdavęs šitaip meistriškai perduoti kamuolį. Nežinau, ar to lietuviai yra mokomi nuo mažumos, bet atrodo, kad jie visi puikiai perkandę krepšinio pagrindus: kaip valdyti kamuolį, kaip mesti. Lietuviams nesvarbu, kokioje pozicijoje žaisti, jie neprapuls“, – mintimis dalinosi 2016-aisiais 20 metų trukusią karjerą NBA baigęs krepšininkas.

Primenane, kad Kinijoje JAV rinktinė patyrė dvi nesėkmes ir tik per plauką išvengė dar vienos, kai pirmame etape po pratęsimo įveikė Turkiją.

Ketvirtfinalyje amerikiečius eliminavo prancūzai, o kovą dėl 5-8 vietų Greggo Popovichiaus auklėtiniai pradėjo pralaimėjimu Serbijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)