Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo savininko rūstybę užsitraukė dar neseniai šią komandą treniravęs T. Pačėsas, artėjant Europos čempionato aštuntfinaliui su graikais skeptiškai atsiliepęs apie varžovų trenerį Kostą Missą.

„K. Missas, kiek žinau, atėjo iš moterų krepšinio, atlieka neaiškų vaidmenį federacijoje. Bendravau su vienu graiku, kuris seka viską: jie labai pikti ant federacijos, kad turėdami eilę trenerių – Bartzoką, Katsikarį, Zourosą, jie paėmė šitą trenerį, kuris eilę metų išvis nedirbęs“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ pareiškė krepšinio ekspertas, taip sukeldamas didelį pasipiktinimą graikų tarpe.

Ši T. Pačėso frazė buvo aptarinėjama netgi po lietuvių pralaimėjimo Stambule vykusioje spaudos konferencijoje, o pats K. Missas lietuvių ekspertams pasiūlė pasidomėti jo biografija.

A. Guoga sukritikuoti T. Pačėsą nusprendė savo feisbuko profilyje.

Buvusiam Lietuvos rinktinės žaidėjui kliuvo tiek dėl „moterų krepšinio žeminimo“, tiek dėl jo praeities. Verslininko nuomone, skleisdamas „kontrastiškas žinutes“ T. Pačėsas gali turėtų slaptų kėslų.

„Svetima gėda. Tokie grubūs pasisakymai Lietuvai neša didelę nepagarbą. Pirma, sunku suprasti, kodėl žeminamas moterų krepšinis, kai, tuo tarpu, pati Lietuvos moterų rinktinė yra parodžiusi puikų lygį su treneriu V. Gedvilu priešaky. Profesionalų patirtys skirtingose lygose labiau nei naudingos.

Antra, sunku patikėti, jog T. Pačėsas neturi jokių slaptų kėslų skleisdamas kontrastiškas žinutes, kai už jo paties nugaros ilgėja neaiškių santykių su Rusija ir VTB lyga šešėliai. Lietuvoje, manau, dar nepakankamai įvertinti jo aplinkoje matomo, buvusio VTB lygos krepšinio veikėjo, A. Shitokov reikalai“, – parašė A. Guoga, T. Pačėso veikla pasiūlęs pasidomėti Lietuvos teisėsaugai.

Antano Guogos feisbuko įrašas

T. Pačėsas ne vienus metus yra dirbęs VTB Vieningosios lygos vykdančiuoju direktoriumi, o rusas Andrejus Širokovas (jo pavardę A. Guoga parašė su klaida) tuo metu ėjo šios lygos direktoriaus pareigas.

Šiuo metu nei T. Pačėsas, nei A. Širokovas VTB lygoje nebedirba.

„Kantriai kentėjau ne vieną pasisakymą, bet dabar Pačėsas nuėjo per toli su žeminančiais pareiškimais. Tai didesnė gėda nei bet koks pralaimėjimas“, – piktinosi A. Guoga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)