„Labai pavojinga žaisti su komanda, kurioje visi gali viską: mesti, veržtis. Labai pagelbėja ir gera nuotaika komandos viduje: jei kas suklysta, niekas nepuola rėkti, visi vienas kitą palaiko. Malonu taip žaisti: visi gerai jaučiasi, iškart kitas žaidimas“, – 92:69 laimėjusią Lietuvos rinktinę apibūdino D. Sabonis.

Jis ir kitas starto penketo aukštaūgis Jonas Valančiūnas antradienį susidūrė su padidintu varžovų dėmesiu.

Be 15 dėl įvairių priežasčių namie likusių NBA žaidėjų Donguane bandžiusi verstis Kanada neturi solidžių vidurio puolėjų, todėl šias pareigas tenka atlikti 206 cm ūgio Khemui Birchui.

Prieš Lietuvos bokštus jam reikėjo pagalbos, ir treneris Nickas Nurse'as tempė gynybos paklodę šia kryptimi. Tačiau negalėjo ja aprėpti visos savo aikštės pusės, o nepridengtuose kampeliuose tykojo kiti lietuviai.

Šią vasarą ties perimetrų didžiausią grėsmę oponentams įprastai keldavo Marius Grigonis, o šįkart atėjo eilė jo bendraklubiui Kauno „Žalgiryje“ ir kambario draugui Lietuvos rinktinėje.

Edgaras Ulanovas iki pertraukos pataikė beveik viską ir vienas sumetė 13 taškų.

„Manęs tai nestebina: su juo žaidžiu klube, gerai pažįstu, ir dabar viešbutyje gyvename kartu. Jis padarė tai, ką daro „Žalgiryje“, – apie bičiulį atsiliepė M. Grigonis.

„Jis davė mums impulsą, kai buvo sunku. Žaisdamas vienas prieš vieną išnaudojo savo sugebėjimus ir pelnė taškų. Sunkiomis akimirkomis jis padėjo labai smarkiai“, – E. Ulanovo pasirodymą įvertino J. Valančiūnas.

27-erių puolėjas iš viso surinko 15 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir buvo išrinktas naudingiausiu rungtynių žaidėju.

Lyginant su pasirengimo ciklu, kurio metu E. Ulanovas tūnojo komandos draugų šešėlyje, toks rezultatyvumo šuolis – įspūdingas. Draugiškose rungtynėse jis vidutiniškai įmesdavo vos po 3,8 taško, pirmajame mače Donguane su Senegalu pataikė tik abu baudų metimus.

„Žaisti krepšinį, dalyvauti procese man patinka nepriklausomai nuo to, įmetu taškų, ar ne“, – apie ligšiolinį menką indėlį puolime teigė pats žalgirietis.

O dėl rezultatyvumo fejerverko antradienį jis pirmiausia dėkojo aukštaūgiams.

„Tai – Jono ir Domanto didelis nuopelnas. Kanada iš karto pradėjo dvigubinti gynybą prieš juos, o jie neforsavo, puikiai numesdavo kamuolį prie perimetro. Taip atsiverdavo erdvės prasiveržimams, metimams. O kai jie prisirinko pražangų ir turėjo sėsti ant suolo, taip pat nepradingo, buvo visąlaik kartu. Nebuvo kažkokių nepasitenkinimų ar panašiai“, – komandinę dvasią gyrė E. Ulanovas.

Ir jos antradienį tikrai buvo per akis. Ne tik E. Ulanovas, bet ir atsarginiai krepšininkai nevengė iniciatyvos, kūrė progas sau ir kitiems, kur kas veržliau nei anksčiau žaidė Lukas Lekavičius (11 tšk.).

Taškų pelnė visi 11 į aikštę mestų krepšininkų (nepasižymėjo Rokas Giedraitis, bet jis žaidė mažiau nei minutę), penki surinko dviženklį jų skaičių.

„Susitarėme, kad šias dvi savaites visi gerai sutarsime, o paskui – savais keliais. Turime tai demonstruoti ir aikštėje. Visi labai užsivedę, labai nori. Nors to noro rinktinė visada turėdavo, dėl to nebūdavo problemų. Šiais metais turime gerą komandą, ir reikia tai išnaudoti. Tokie šansai nesimėto, pasaulio čempionatai vyksta tik kas ketverius metus“, – komentavo M. Grigonis.

„Manau, sustiprėjome kaip komanda. Klaidelių neišvengėme, vis dėlto komandinis žaidimas šiandien buvo geras. Bet naujos rungtynės – nauja istorija, negalime užmigti ant laurų“, – apibendrino E. Ulanovas.

Į Kiniją atvykę ar dar ketinantys tai padaryti Lietuvos gerbėjai jau gali planuotis kelionę į Nankiną, tačiau rinktinės atstovai dar jaučia turintys nebaigtų reikalų Donguane.

Ketvirtadienį dėl H grupės lyderių pozicijos jie susigrums su kelialapį kišenėje taip pat turinčia Australija.

Antrame etape abi komandos konkuruos naujoje L grupėje, tad turnyrinė paskutinio mačo reikšmė niekur nedingo.

„Rungtynės prieš australus bus turbūt rimčiausias iššūkis. Žiūrint į ateitį, turime ir juos nugalėti, nes tas taškas labai daug lems. Jei viskas klostysis gerai, jis galbūt lems tolesnius varžovus, todėl manau, kad dar anksti nusiraminti“, – apie ketvirtfinalį jau užsiminė M. Grigonis.

„Geras jausmas, bet darbas dar nebaigtas, turime viską pamiršti. Šiąnakt pailsėsime ir ruošimės australams“, – antrino D. Sabonis.

„Aišku, ramiau turint bilietą į kitą etapą, bet sustoti nesinori. Taip turime ir tęsti, nedėti žingsnio atgal. Australija – rimčiausias varžovas šioje grupėje, vėl reikės atsakingai ruoštis“, – pridūrė E. Ulanovas.


Primename, kad pirmą etapą lietuviai užbaigs ketvirtadienį su australais, Kanada susitiks su Senegalu.

Kitose antradienio rungtynėse Australija turėjo vargo su afrikiečiais ir laimėjo tik 81:68.

Pirmame H grupės ture sekmadienį Kanada 92:108 nusileido Australijai, o Lietuva 101:47 nušlavė Senegalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)