Bostono „Celtics“ NBA lygoje atstovaujantis krašto puolėjas traumą patyrė paskutinėmis dvikovos su Turkija sekundėmis. Prasiveržęs link krepšio Tatumas atliko perdavimą pražangą išprovokusiam ir lemiamus baudų metimus sumetusiam Khrisui Middletonui, tačiau pats nušlubčiojo už aikštės ribų, o po kelių akimirkų tik su komandos medikų pagalba iškeliavo į rūbinę.

21-erių metų žaidėjas per pirmąsias dvejas JAV žaistas rungtynes vidutiniškai rinko po 10,5 taško ir 7,5 atkovoto kamuolio. Pagal pastarąjį rodiklį Tatumas amerikiečių rinktinėje nusileidžia tik po 8 kamuolius sugriebiančiam Domanto Sabonio komandos draugui Indianos „Pacers“ klube Mylesui Turneriui.

Artimiausias rungtynes amerikiečiai jau rytoj žais su pergalės skonio kol kas nepajutusia Japonijos rinktine. ESPN reporterio Briano Windhorsto teigimu, Tatumas negalės rungtyniauti mažiausiai penkias dienas, tad krašto puolėjas tikrai nepadės komandai ir šeštadienį vyksiančiose pirmosiose antrojo etapo rungtynėse.

Žaidėjo sveikatos būklė bus dar kartą įvertinta pirmadienį, kai JAV laukia antroji antrojo etapo dvikova. Vietą antrajame etape jau užsitikrinę Popovičiaus auklėtiniai jame susitiks su Brazilijos rinktine. Dėl antrojo kelialapio į antrąjį etapą F grupėje rytoj susirems Graikijos ir Naujosios Zelandijos krepšininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)