Savo likimą sužinos ir bene didžiausias sezono išsišokėlis Kaunas „Žalgiris“, kuris vis dar gali finišuoti nuo šeštos iki devintos pozicijos.

Žalgiriečiai penktadienį svečiuosis Bavarijoje, o prieš tai, ketvirtadienio vakarą, neramiai lauks žinių iš kitų dviejų arenų – Belgrado, kur susitiks „Crvena zvezda“ ir Stambulo „Fenerbahče“, bei Pirėjo, kur ietis surems „Olympiakos“ ir Vitorijos „Baskonia“.

„Laukiame bet kokios pagalbos, bet, deja, nieko negalime pakeisti. Darysime tik tai, kas nuo mūsų priklauso. Teko kalbėtis su Roku Giedraičiu. Abu nusprendėme, kad yra ir tarpinis variantas, kuris būtų geras abiem komandoms. Dar nesame suplanavę kaip, bet, be abejo, tas rungtynes žiūrėsime“, – spaudos konferencijoje sakė Kazys Maksvytis.

Jo teigimu, kauniečių neturėtų išblaškyti tai, kad paskutiniame ture ne viskas yra jų rankose – tuo labiau, kad Vokietijoje tikimasi itin gausaus palaikymo.

„Koncentracija išlieka vienoda, laukia svarbios ir įdomios rungtynės. Ruošiamės ir tikimės, kad mūsų rungtynės dar kažką lems. Nemažai lietuvių atvyks į Miuncheną ir nemažai mūsų tautiečių ten gyvena. Nustebino, kad yra tokia didelė fanų bazė, kuri palaiko mus praktiškai kiekvienoje Europos arenoje. Smagu“, – kalbėjo treneris.

Komentuodamas į pralaimėjimų liūną patekusių bavarų stiprybes, strategas išskyrė jų atletiškumą.

„Tiksliai nežinome, kas žais Jų sudėtyje – daug fiziškų ir universalių žaidėjų. Turėsime griauti jų greitas atakas ir žaidimą, kad laimėtume. Jie visą sezoną turėjo problemų su traumomis, bet visos komandos jų turi. Mes labiau žiūrime į savo daržą“, – tikino K. Maksvytis.

Jis pridūrė, kad šį kartą tas atomazgos laukimas gal net jau pernelyg ilgai išsitęsė.

„Norėtųsi kuo greičiau žaisti ir išspręsti tą klausimą, o dabar dar turėsime laukti ir ketvirtadienio vakaro rezultatų“, – pastebėjo specialistas.

Pirmojo rato akistatą Kaune 75:67 laimėjo šeimininkai. Tiesa, tada daugiau nei pusę jų naudingumo balų surinko šiuo metu traumuotas Keenanas Evansas, kuris surengė geriausią karjeros pasirodymą. Amerikiečio sąskaitoje buvo net 32 taškai ir 39 efektyvumo balai.


Primename, kad OLY pergalė prieš „Baskonią“ atvertų „Žalgiriui“ puikius šansus įšokti į aštuntuką. Tuomet žalgiriečiams užtektų paskutiniame ture tiesiog patiems sutvarkyti savo reikalus Miunchene prieš vietos „Bayern“.

Kita opcija – tikėtis „Fenerbahče“ kluptelėjimo Belgrado pragare prieš „Crveną zvezdą“. Tiesa, net ir „Fener“ pralaimėjus egzistuotų vienas scenarijus, pagal kurį „Žalgiris“ galėtų atsidurti už borto.

Jei „Fenerbahče“ (turi pralaimėti), Tel Avivo „Maccabi“ (turi pralaimėti), Belgrado „Partizan“ (turi pralaimėti), „Baskonia“ (turi laimėti) ir „Žalgiris“ (turi laimėti) užfiksuotų identišką pergalių ir pralaimėjimų santykį (19-15), būtent žalgiriečiai pagal viso šio traukinuko bendrą tarpusavio akistatų balansą būtų pačioje prasčiausioje padėtyje (3-5, -29 taškai), dėl ko per plauką praleistų į priekį bei atkrintamąsias „Fenerbahče“ komandą (3-5, -28 taškai).

„Žalgiris“, suklupus tik „Fenerbahčei“ (atmetus vienintelį nepalankų aukščiau pateiktą scenarijų) arba „Baskoniai“, finišo liniją kirstų aštuntas ir ketvirtfinalyje į porą gautų „Olympiakos“ arba „Real“.

Paslydus tiek „Baskoniai“, tiek ir „Fenerbahčei“ bei nieko nepešus „Maccabi“, Lietuvos pasididžiavimas galėtų kilti net iki šeštos vietos. Taip nutiktų, jei patys žalgiriečiai laimėtų ir susilygintų pergalėmis su „Fenerbahče“ bei „Maccabi“. Tada būtent jie dėl geriausio trijų komandų tarpusavio balanso užsiropštų ant šeštojo laiptelio ir ketvirtfinalyje susigrumtų su „Barca“.

Nelaimėjęs pats ar nesulaukęs gerų žinių nei iš Pirėjo, nei iš Belgrado Kauno klubas būtų eliminuotas ir tenkintųsi devinta pozicija.

„Žalgiriui“ aktualios paskutinio Eurolygos turo rungtynės:

ketvirtadienis, balandžio 13 d.

20 val. Belgrado „Crvena zvezda“ – Stambulo „Fenerbahče“

21 val. Pirėjo „Olympiakos“ – Vitorijos „Baskonia“

21 val. 05 min. Tel Avivo „Maccabi“ – Madrido „Real“

penktadienis, balandžio 14 d.

21 val. 30 min. Miuncheno „Bayern“ – Kauno „Žalgiris“

21 val. 30 min. Belgrado „Partizan“ – Atėnų „Panathinaikos“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją