I ir J grupėse sekmadienį tarpusavyje susitiks kelialapius į ketvirtfinalius jau užsitikrinusios komandos. Kol jos varžysis dėl pirmosios vietos, likusios komandos aiškinsis santykius dėl 3-4 grupės pozicijos.

Portalas Krepsinis.lt pateikia šeštadienio antrojo etapo kovų tvarkaraštį.

Sekmadienis, devintoji čempionato diena (kada Lietuvos laiku, kokios rungtynės ir kurios grupės):

11.00 val. Venesuela (2/2) – Rusija (2/2) (I grupė)

Rungtynės dėl trečiosios I grupės vietos. Argentiniečiams ir lenkams neprilygusios komandos oficialiose rungtynėse susitiks pirmą kartą nuo 2002 metų, kai rusai užtikrintai laimėjo 86:69. Rusijos rinktinė šiame čempionate laimėjo tik prieš Pietų Korėją ir Nigeriją, o Venesuela – tik prieš Kiniją ir Dramblio Kaulo Krantą.

11.30 val. Puerto Rikas (2/2) – Italija (2/2) (J grupė)

Rungtynės dėl trečiosios J grupės vietos. Abi ekipos nusileido Serbijai ir Ispanijai, o tarpusavyje paskutinį kartą kovojo 2006 metais, kai italai šventė sunkią pergalę 73:72. Šiame čempionate Italijos krepšininkai gerokai taikliau už varžovus meta tritaškius (39,3 proc. prieš 25 proc.), bet prasiau atakuoja nuo baudų metimo linijos (69,3 proc. prieš 85,7 proc.).

15.00 val. Lenkija (4/0) – Argentina (4/0) (I grupė)

Kinijoje be pralaimėjimų žygiuojančių komandų mūšis. Pirmą kartą nuo 1967 metų į pasaulio pirmenybes patekę lenkai būtent tada sužaidė vieninteles savo oficialias rungtynes su Argentina. Lenkija tuomet šventė pergalę 65:58. Argentiniečiai yra šios akistatos favoritai – savo varžovus čempionate jie vidutiniškai nugali 21 taško skirtumu, o lenkai – vidutiniškai 12 taškų persvara.

15.30 val. Ispanija (4/0) – Serbija (4/0) (J grupė)

Labiausiai intriguojantis sekmadienio mūšis, kuriame bus kovojama dėl J grupės nugalėtojų vardo ir potencialiai silpnesnio varžovo ketvirtfinalyje. Abi komandos Kinijoje žygiuoja be pralaimėjimų, bet gerokai įspūdingiau atrodo serbų rezultatai – jie pergales švenčia vidutiniškai 38,8 taško skirtumu, o ispanai – vidutiniškai 16 taškų persvara.

Be to, Serbijos krepšininkai gerokai taikliau atakuoja iš visų distancijų: dvitaškiai – 69,4 proc. prieš 56,4 proc., tritaškiai – 47,4 proc. prieš 31 proc., baudos – 80,4 proc. prieš 71,6 proc.

Nikola Jokičius ir Marcas Gasolis

I ir J grupių lentelės:

Antrojo etapo tvarka

Į ketvirtfinalį iš naujųjų grupių keliaus po dvi pajėgiausias rinktines, o į jį nepatekusios komandos dėl 9-16 vietų nesivaržys – jų pozicijos bus nustatytos pagal ligtolinius rezultatus.

Ketvirtfinalį išgyvenusios komandos žengs į pusfinalį, o kitos toliau kovos dėl 5-8 vietų. Pusfinalio nugalėtojai susigrums didžiajame finale, o kiti du pusfinalininkai susitiks dėl bronzos.

Pirmą kartą FIBA Pasaulio taurės turnyre dalyvauja rekordiškai daug – net 32 rinktinės, kurios grumiasi ne tik dėl medalių ir Naismitho vardo taurės, bet ir kelialapių į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)