„Man, kaip treneriui reikia prisiimti atsakomybę, kad aš nesugebėjau žaidėjų atskirti nuo aplinkinės informacijos, nes kalbėjome ir kartojome, kad tai yra be galo patyrusi komanda, kuri žino, kaip žaisti tokias rungtynes... O mes padarėme tokias mental klaidas tiek puolime, tiek gynyboje – tiek daug jų padarėme tik pirmose rungtynėse su Gruzija. Šiandien vėl pasikartojo toks scenarijus.

Man reikia prisiimti atsakomybę, nes aplink visi labai gražiai rėkavo ir davė vis papildomas motyvacijas Graikijai. Visi. Visi ekspertai“, – po pralaimėjimo graikams 64:77 nusivylimo neslėpė Dainius Adomaitis.

Pirmoji Graikijos krepšininkų chaotiška ataka ir Manto Kalniečio bei Jono Valančiūno derinys „žemė-oras“ suteikė nemažai vilties. Visgi ji akimirksniu ėmė sklaidytis – silpnąją lietuvių gynybos vietą radęs Georgios Printezis vienas pats suvertė 8 taškus per Donatą Motiejūną.

Įsibėgėję graikai nė neketino sustoti ir besinaudoję mūsų komandos skylėmis gynyboje ėmė tolti, kol pasiekė 11 taškų persvarą.

„Nors kad ir esame susitarę, kaip gintis... Paprasčiausiai tos klaidos gynyboje – mes kalbėjome su kuriais žaidėjais galima rizikuoti, bet mes to neišpildėme. Tačiau nesiruošiu kaltinti nė vieno žaidėjo. Čia mano, trenerio, atsakomybė“, – toliau į krūtinę mušei 43-ejų metų specialistas.

Tačiau mačo metu mūsiškiams vis tik buvo pavykę kaip reikiant pagerinti žaidimą ginantis – Kosto Misso auklėtiniai per pusseptintos antro kėlinio minutės sugebėjo įmesti vos tris taškus. Tačiau ir patys Lietuvos krepšininkai per kibią graikų gynybą sunkiai rasdavo kelių link krepšio.

Nors vargais negalais D. Adomaičio kariaunai ir pavyko priartėti iki 27:30, tačiau Graikijos komanda ir geriau užbaigė ketvirtį, ir po pertraukos toliau atrodė kur kas užtikrinčiau – po trijų Kosto Slouko tritaškių dūrių komandas jau skyrė net 14 taškų.

Negana to, lietuviams praradus kamuolį Marius Grigonis buvo nubaustas nesportine pražangą ir viltys pratęsti kelionę Stambule pamažu blėso (36:52).

„Kaip mes ir kalbėjome prieš rungtynes – mes juos gerbiame, bet jų nebijome. Ir mes neturime abejoti savo sprendimais, tačiau rungtynėse kai kuriose situacijose susiklostė viskas kitaip“, – paklaustas apie vos 25 proc. taiklumą (6/24) atsakė D. Adomaitis.

Nors trečio kėlinio pabaigoje, kai atsilikimas nuo 17 taškų aptirpo iki 9, viltis dar buvo atgimusi, tačiau graikai akimirksniu užgesino bekylantį gaisrą, o „Sinan Erdem“ arenoje jau skambėjo ir Sirtakis.

13-os taškų deficitą turėjusi Lietuvos komanda dar bandė spardytis, tačiau priartėjimas keturių taškų atstumu buvo viskas, ką jiems šeštadienio vakarą pavyko padaryti.

Šaltakraujiškai lemiamu momentu sužaidę graikai namo lietuvius išsiuntė jau po Europos čempionato aštuntfinalio.

„Buvo kelios atkarpos, kai mes gynyboje tikrai susitvarkėme, bet tada puolime nepriėmėme gerų sprendimų... Buvo ir keli geri, teisingi metimai, kurių nepataikėme. Kartais reikia ir sėkmės“, – giliai atsikvėpė komandos generolas.

Po finalinės sirenos sulaukė D. Adomaitis ir klausimo apie šios komandos ateitį. Ir nors apie tai jis kalbėti nenorėjo, tačiau vis tiek nusilenkė savo auklėtiniams.

„Be galo sunku kalbėti apie ateitį, kai tu iškrenti pirmame etape. Supraskite, prašau, mane. Aš labai tikėjau šia komanda ir vis dar tikiu“, – pabrėžė rinktinės vairininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (663)