Pastarąją pergalę prieš Limožo klubą „Siemens“ arenoje stebėjo ir 150 Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) auklėtinių. Šios rungtynės vienam iš mažųjų krepšininkų tapo ypatingomis. Kiek anksčiau, pralaimėtame mače su Venecijos „Umana Reyer“, daugelis žiūrovų televizijos ekranuose pastebėjo dėl mylimo sostinės klubo nesėkmės išgyvenantį aistruolį.

Netrukus paaiškėjo, kad tai – vienas iš „SKM-III'10“ komandos lyderių Marius Pupalaigis. Iš karto po rungtynių su Italijos ekipa, „Ryto“ klubas SKM auklėtiniui padovanojo komandos marškinėlius, taip iš esmės pagerindamas mažojo aistruolio nuotaiką.

„Ryto“ klubas visą Mariaus komandą, kurią treniruoja Žilvinas Grušas, taip pat pakvietė apsilankyti artimiausiose Europos taurės rungtynėse. Daugiau nei 20 Ž. Grušo auklėtinių ypač svarbią „Ryto“ pergalę prieš Limožo klubą stebėjo iš itin komfortabilių vietų BMW klube, o po rungtynių sveikino rytiečių žaidėjus su pergale.

„Labais svarbu, kad vilniečiai palaikytų savo miesto komandą, augtų nauja sirgalių karta ir ateityje „Ryto“ klubas turėtų dar daugiau gerbėjų“, – sakė „SKM-III'10“ strategas Ž. Grušas.

„Emocijos – geros. Šiandien „Rytas“ žaidžia daug geriau negu su „Nevėžiu. Linkiu stengtis ir žaisti taip, kaip šiandien“, – kalbėjo kiekvieną komandos gyvenimo epizodą atidžiai stebintis Marius.

Marius Pupalaigis / Foto: Saulius Čirba

SKM ir „Ryto“ organizacijos bendradarbiauja jau daugelį metų ir kasmet įgyvendina įvairius socialinius ir sportinius projektus.

2018 m. spalį „Rytas“ su SKM pasirašė sporto bendradarbiavimo sutartį. Šiuo metu dublerinėje Vilniaus „Perlo“ komandoje, besivaržančioje Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), žaidžia su klubu ilgalaikę sutartį turintis mokyklos vidurio puolėjas Matas Mačijauskas, komandai vadovauja SKM treneris Gintautas Vileita. Tuo metu „Rytas–MRU“ komandai Sostinės krepšinio lygoje (SKL) atstovauja Gytis Valickas ir Augustinas Kiudulas. Trenerių štabe dirba nuo vaikystės šiuos žaidėjus ugdantis SKM treneris Mindaugas Noreika.

SKM auklėtiniai "Ryto" rungtynėse / Foto: Saulius Čirba

SKM mokykloje krepšinio pagrindus įgavo reprezentacinėje „Ryto“ komandoje vis daugiau pasitikėjimo sulaukiantis Marekas Blaževičius, sutartį su klubu turi „Perlo“ aukštaūgis Ernestas Naruševičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)