„Po tokių rungtynių, kokios buvo su Turkija, labai sunku užmigti. O iki susitikimo su Serbija – mažiau nei para“, – pareiškė Rusijos rinktinės vidurio puolėjas Timofejus Mozgovas.

Netrukus rusų milžinas skėstelėjo rankomis ir „davė darbo“ savo šalies federacijos prezidentui, buvusiam krepšininkui Andrejui Kirilenkai.

„Mes jau nieko nepadarysime, toks tvarkaraštis. Ką dėl to kaltinti, FIBA? Tegul tuo užsiima Andrejus Kirilenka. Jis turi įtakos – tai jo darbas kalbėtis, jeigu reikia, tarti griežtesnį žodį“, – kalbėjo T. Mozgovas, kuris yra vienintelis NBA lygoje rungtyniaujantis Rusijos rinktinės žaidėjas.

Pažymėtina, kad labai panašioje situacijoje kaip rusai netrukus atsidurs ir Lietuvos krepšininkai.
Rungtynės su Izraeliu šeštadienį baigsis dar vėliau, nei rusų mačas su Turkija, o sekmadienį lietuvių laukia dar viena akistata – 18.30 val. lietuviai pradės rungtynes su Italija.

Rusijos rinktinės fanas

Turkiją 76:73 palaužusios Rusijos rinktinės atstovai prisijungė ir prie balsų, besipiktinančių Europos čempionato kamuoliu „Molten“.

Kaip ir kitų rinktinių krepšininkai, rusai skundžiasi tuo, kad sudrėkęs nuo prakaito kamuolys „nebeklauso“ – ima slysti iš rankų.

„Kamuolys siaubingas. Europos čempionate visuomet kamuoliai būdavo ne per geriausi, tačiau per kurį laiką prie jų apsiprasdavai. Tačiau šitie kamuoliai apskritai nelenda į jokius vartus. Manau, kad tai FIBA kaltė“, – dar vieną kaltinimą Tarptautinės krepšinio federacijos atstovams mestelėjo T. Mozgovas.

Panašiai kalbėjo ir kitas Rusijos rinktinės vedlys Aleksejus Švedas.

„Kamuolys labai prastas. Kai rankos prakaituoja, jį labai sunku sugriebti. Tikiuosi, ateityje bus padarytos išvados ir kamuolys bus pakeistas“, – pažymėjo gynėjas. Visgi net ir „blogas kamuolys“ A. Švedui per rungtynes su Turkija nesutrukdė pelnyti 22 taškus ir pataikyti lemiamą tritaškį į varžovų krepšį rungtynių pabaigoje. Šis metimas buvo išrinktas gražiausiu antrosios turnyro dienos epizodu.


Primename, kad Eurolygoje ir Europos taurės varžybose rungtyniaujama „Spalding“ produkcija, Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) – ilgamečio FIBA partnerio „Molten“ kamuoliais, bet kito modelio.

Skundą FIBA organizacijai dar čempionato pradžioje pateikę žaidėjai nekelia ultimatumų ir nereikalauja keisti pagrindinės žaidimo priemonės. Bet krepšininkai išreiškė nusivylimą dėl to, jog kurdamas naują kamuolį gamintojas su jais nesikonsultavo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)