Nors į rungtynėse „Žalgirio“ arenoje netrūko laisvų vietų, susirinkusiųjų tarpe nestigo tikrų savo sričių įžymybių.

Tarp arenos svečių buvo net du šalies Prezidentai – tribūnoje tarp žiūrovų įsitaisė antrą savo kadenciją prieš dešimtmetį baigęs Valdas Adamkus ir neseniai iš Dalios Grybauskaitės šalies vadovo postą perėmęs Gitanas Nausėda.

Taip pat arenoje apsilankė ir lietuvių klimės mišrių kovos menų sporto žvaigždė, buvusi UCF čempionė, JAV gyenanti 27-erių Rose Namajunas. Ji usitikimą tarp lietuvių ir serbų stebėjo iš pirmos žiūrovų eilės. Kaip pati prisipažino portalui DELFI, krepšinio rungtynėse Rose lankosi pirmą kartą gyvenime.

Tarp arenos svečių – ir buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas, šiuo metu Denverio „Nuggets“ generalinio vadybininko pareigas einantis Artūras Karnišovas, jam Kolorado valstijos klube talkinantys lietuviai Martynas Pocius ir Tomas Balčėtis. Į Lietuvą atskrido ir šios komandos vyriausiasis treneris Michaelis Malone'as.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis prieš pat rungtynes 48-erių A. Karnišovą arenos viduryje apdvanojo už nuopelnus šalies krepšiniui.

Arenoje netrūko ir kitų žinomų krepšinio pasaulio žmonių – broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai su šeimos nariais, buvę Lietuvos rinktinės vyriausieji treneriai Antanas Sireika ir Kęstutis Kemzūra, Permės „Parma“ ekipos vairą šią vasarą perėmęs Kazys Maksvytis, moterų rinktinės treneris Mantas Šernius, „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas ir kiti.

Šalies krepšinio istoriją savotiškai pagerbė ir pati vyrų rinktinė. Krepšininkai aikštėje pasirodė vilkėdami retro aprangas – kopijas tų, kurias vilkėdama 1939-aisiais tuometinė Lietuvos rinktinė antrą kartą istorijoje laimėjo Europos čempionatą, tą padarydama Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)