Lietuviai Seule nesunkiai 91:56 sutriuškino Angolos krepšininkus ir pasiekė penktą pergalę aštuntose kontrolinėse rungtynėse, o treneris Dainius Adomaitis galėjo nerizikuodamas užsiimti taktiniais eksperimentais.

424 cm – toks bendras Lietuvos ekipos priekinės linijos ūgis, kai joje žaidžia du krepšininkai iš NBA lygos. Sekmadienį J. Valančiūno ir D. Sabonio tandemas milžinišką centimetrų persvarą konvertavo į 23 taškus ir 21 atkovotą kamuolį.

Angola – nelygiavertė komanda lietuviams, todėl negalėjo rimčiau patikrinti, daug tai ar mažai.

Bet patys žaidėjai jaučia, jog galėtų išspausti didesnį efektą.

„Kai Jonas ir Domantas rungtyniauja drauge, mūsų žaidimas stipriai keičiasi. Varžovai susispaudžia po savo krepšiu, o mes turime sistemas, kaip tai reikėtų išnaudoti.

Vis dėlto turėti tokius du žaidėjus yra privalumas, kone prieš bet kurią komandą atsiranda pranašumo situacijų. Gerai, jeigu jas protingai „perskaitome“. Tik ne visada pavyksta. Negaliu sakyti, kad žaidžiame tobulai, yra ką pagerinti“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt, vertino E. Ulanovas.

„Kaip ir visa komanda, su Jonu ir Domantu žaidėme banguotai. Buvo geresnių, buvo ir prastesnių atkarpų. Negaliu sakyti, kad buvo labai gerai ar labai blogai – visaip buvo“, – pridūrė M. Kalnietis.

Kai aikštėje dislokuojamas NBA desantas, kitiems žaidėjams puolime lieka antraplaniai vaidmenys. Ypač kai nėra skrandžio uždegimo kamuojamo Mariaus Grigonio, draugiškose rungtynėse parodžiusio, jog gali nebijo iniciatyvos ir gali būti lyderiu ties perimetru.

Tačiau D. Sabonis ir J. Valančiūnas tikrai patys nepradės žaisti du prieš du: tam, kad NBA tandemas funkcionuotų ir kurtų progas sau bei komandos draugams, reikalingas tinkamas kitų žaidėjų išsidėstymas ir judėjimas.

Vienas tokių – E. Ulanovas, kuriam atsidūrus viename penkete su pagrindiniais rinktinės puolimo krumpliaračiais tenka aukoti mėgstamą žaidimą nugara „ant ūselio“.

„Mano darbas – gerai įsilieti į sistemą, nepadaryti klaidų, įvykdyti trenerio nurodymus. Daugiau čia niekas nieko iš manęs ir nereikalauja, svarbiausia – būti savo vietoje“, – šyptelėjo Kauno „Žalgirio“ puolėjas.

Puolant rinktinei taip pat svarbu derinius atlikti ne tik tiksliai, bet ir greitai, o draugiškose rungtynėse su Pietų Korėja ir Angola įsibėgėti pavykdavo tik po pertraukos.

Lietuviai puikiai supranta, kad vargiai pajėgs įveikti pasaulio čempionato grupės barjerą žaisdami ne po 40, o 20 minučių per mačą.

„Pirmoje rungtynių pusėje buvo labai daug žioplų klaidų. Vos ne patys mesdavome kamuolį į užribį. Galbūt tai iš dalies galima paaiškinti nesibaigusia aklimatizacija prie naujos laiko zonos. Šiuo aspektu reikalai gerėja, o šiaip tiesiog reikia žaisti kiečiau, agresyviau, išnaudoti aukštaūgius. Tai akcentavome per pertrauką, ir, manau, po jos puikiai susitvarkėme. Įjungę aukštesnę pavarą, šiek tiek padidinę tempą ir žaisdami agresyviai mes „perlaužėme“ rungtynes. Bet apskritai šiai dienai nėra ko žiūrėti į rezultatą, reikia gerinti žaidimą“, – kalbėjo E. Ulanovas.

„Kaip ir vakar, taip ir šiandien rungtynių pradžioje sunkiai judėjome. Tiek protas, tiek kūnas kažkur vėlavo. Reikia pripažinti, kad Angola nėra pats stipriausias varžovas, kitos komandos mus už tokį mieguistumą gali nubausti. O po pertraukos puolėme jau laisviau, ir gynyboje susitvarkėme. Nei ko džiaugtis, nei ko liūdėti pernelyg nėra. Padarėme, ką turėjome padaryti“, – apibendrino M. Kalnietis.

Primename, kad šeštadienį lietuviai Seule nugalėjo keturių komandų kontrolinio turnyro šeimininkę Pietų Korėją rezultatu 86:57.

Pasirengimą pasaulio pirmenybėms lietuviai užbaigs paskutinėmis rungtynėmis Pietų Korėjos sostinėje antradienį (nuo 12 val. Lietuvos laiku) su Čekija. Po jų D. Adomaitis paskelbs galutinę komandos sudėtį, kuri persikels į Donguaną.

Čempionatas Kinijoje startuos rugpjūčio 31 d., Lietuvos ekipa jį pradės H grupėje su Australija, Kanada ir Senegalu.

Savo ruožtu, etatinė planetos čempionatų dalyvė Angola kovos B pogrupyje su Serbija, Italija ir Filipinais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)