Ne Lietuvoje gimęs ir augęs D. Sabonis laisvai gali kalbėti ir angliškai, ir ispaniškai, o jam šnekant lietuvių kalba yra jaučiamas nemenkas akcentas bei specifinė sakinių dėliojimo struktūra.

Akivaizdu, kad kai kurie rinktinės bendražygiai šia tema mėgsta pajuokauti, tačiau pats Domantas į tai reaguoja su šypsenėle.

Taip nutiko ir antradienio vakarą Donguane, D. Saboniui dalijantis įžvalgomis apie būsimą dvikovą su Kanada, kurios metu vidurio puolėjui teks susidurti su trimis gerais bičiuliais.

Kitoje barikadų pusėje žais kartu su Domantu Gonzagos universiteto komandoje rungtyniavę Kevinas Pangosas ir Kyle'as Wiltjeras bei Cory Josephas, dar praėjusį sezoną vilkėjęs Indianos „Pacers“ marškinėlius.

„Kanada – labai stipri komanda, visi turime dirbti gynyboje. Varžovai žaidžia labai greitai, atlieka daug metimų, turime kartu kaip kumštis dirbti gynyboje“, – mintis, kurias netrukus išsakys ir rinktinės treneris D. Adomaitis, dėstė D. Sabonis.

Anot krepšininko, vienu pagrindinių mūsiškių ginklų turėtų būti priekinės linijos jėga, kurią pats Domantas suformuoja kartu su Jonu Valančiūnu ir Pauliumi Jankūnu – būtent dėl aukštaūgių indėlio Kanadą pavyko palaužti Australijos krepšininkams.

„Skautai analizavo, mėginsime tą pranašumą išnaudoti. Turime būti komanda, kaip ir pirmoje dvikovoje – tik taip galime laimėti, – tvirtino D. Sabonis, netrukus pridūręs, jog triuškinamą pergalę prieš Senegalą (104:47) jis su komandos draugais jau pamiršo, – Dabar turime koncentruotis į tai, kas laukia. Visi žinome, ko čia atvažiavome. Gerai, kad laimėjome, bet priešakyje jau laukia kitas iššūkis.“

Anot D. Sabonio, komanda labai atidžiai turės gintis prieš buvusį jo paties bendražygį – įžaidėją C. Josephą.

„Tai – labai aukšto lygio gynėjas, turintis svarbų vaidmenį. Rinktinėje jis daugiau meta, gerai rungtyniauja „du prieš du“, gerai „skaito“ žaidimą. Prireiks komandinių pastangų“, – pažymėjo aukštaūgis.

Lietuvos rinktinė antrojo H grupės turo rungtynes su kanadiečiais antradienį pradės 14.30 val. Lietuvos laiku.

Tuo atveju, jei Senegalo rinktinė prieš tai vykusiose rungtynėse pralaimės Australijai, lietuviams pergalė prieš Kanadą atvers duris į kitą čempionato etapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)