Dėl šlaunies traumos 32-ejų puolėjas praleido visas šešerias draugiškas rungtynes.

Be sportinės aprangos jis stebėjo ir ketvirtadienio lietuvių kovą su ispanais ASG arenoje (78:76).

„Per treniruotę patyriau raumens traumą, po to per anksti pradėjau treniruotis – trauma atsinaujino. Ji nėra kažkokia labai baisi, bet reikia laiko, kurio nėra. Dabar dirbu kiekvieną dieną individualiai, bėgioju, mėtau į krepšį, sportuoju treniruoklių salėje, su gydytojais po kelias valandas užtrunku procedūrose.

Ką padarysi, yra tokia situacija, reikia ją išspręsti. Tikiuosi kuo greičiau atsigauti, tik nesinorėtų, kad vėl ta bėda pasikartotų. Nerealu, kad rinktinėje turime aukščiausio lygio medicinos personalą, esu jiems labai dėkingas už visą skiriamą dėmesį ir laiką“, – iškart po mačo Delfi sakė vyriausias nacionalinės komandos kandidatas.

Kiek vėliau spaudos konferencijoje ekipos vairininkas Kazys Maksvytis pranešė, jog M. Kuzminsko debiutas šią vasarą turėtų įvykti penktadienį – paskutiniame kontroliniame susitikime su Nyderlandais, kuris taip pat bus žaidžiamas Vilniuje.

Manau, kad į rinktinės žaidimą įsiliečiau greitai – juk su dauguma krepšininkų jau esu rungtyniavęs, ir treniruotėse iki traumos viskas buvo gerai. Pamenu, rungtynėse su čekais išvis žaidžiau kartu pasitreniravęs tik kartą.
Mindaugas Kuzminskas

Erdvės manevrams treneriui liko dar mažiau po to, kai panašios sveikatos problemos pristabdė kitą puolėją Eigirdą Žukauską, kuris negalės sportuoti mažiausiai savaitę. Penktadienio rungtynėms taip pat nebus registruotas Donatas Tarolis.

„Nebuvo malonu, raumuo spazmavo, bet dabar jaučiuosi neblogai. Manau, esu 80-90 proc. pasiruošęs žaisti“, – savo parengtumo lygį skaičiais įvertino M. Kuzminskas.

Paskutinis klubo vis dar neturintis Lietuvos rinktinės atstovas jokių rungtynių nežaidė nuo pat praėjusio vasario, kai dėl invazijos į Ukrainą paliko Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija).

Ar tokia ilga pertrauka galėjo atsiliepti, kuomet liepos pabaigoje jis kibo į darbus rinktinės stovykloje?

„Nežinau, galiu tik spėlioti. Aš gal net kaip tik sakyčiau, kad iš to didelio noro pernelyg intensyviai treniravausi vasarą, išėjo šiokia tokia perkrova“, – svarstė vilnietis.

Rokas Jokubaitis, Mindaugas Kuzminskas, Rokas Giedraitis

Nors vis dar neturėjo progos išmėginti M. Kuzminsko mūšio lauke, K. Maksvytis traumuoto žaidėjo laukė kantriai – panašu, jog tiek lengvojo, tiek sunkiojo krašto puolėjo pozicijas galintis dengti rinktinės senbuvis specialistui yra reikalingas.

Tačiau praleidus beveik visą kontrolinių rungtynių ciklą, vytis komandos draugus jam veikiausiai tektų jau Europos čempionate.

Pats M. Kuzminskas mano, jog savo vietos K. Maksvyčio schemose ilgai ieškoti nereikėtų.

„Manau, kad į rinktinės žaidimą įsiliečiau greitai – juk su dauguma krepšininkų jau esu rungtyniavęs, ir treniruotėse iki traumos viskas buvo gerai. Pamenu, rungtynėse su čekais išvis žaidžiau kartu pasitreniravęs tik kartą (praėjusį lapkritį M. Kuzminskas padėjo rinktinei pasaulio čempionato atrankos mače – Delfi). Tačiau gyvename diena po dienos – pirma reikia išsigydyti ir atgauti fizinę formą.

Aš nuoširdžiai galvoju, jog galėčiau šiai komandai padėti. Bet kad padėčiau, reikia būti visiškai sveikam“, – kalbėjo Kūzia.


Kas patyrusiam, jau į ketvirtą Europos čempionatą karjeroje susiruošusiam bei du sidabro medalius savo kolekcijoje turinčiam krepšininkui krito į akį žvelgiant į komandos žaidimą ir anksčiau nematytus naujokus iš šono?

„Nauja, jauna rinktinė, galbūt savotiška kartų kaita. Kol kas atrodo, kad visai gerai lipdomės. Ignas Brazdeikis? Šaunuolis – šiandien pirmą pusę rungtynių liko be taškų, bet vis tiek neperskuba, išlaukia momentų. Lemiamu metu gali draskyti varžovų gynybą prasiveržimais, ko Lietuvos krepšinyje paskutiniu metu nelabai turėjome. Įsivaizduoju, kaip jam norisi pasirodyti atvykus į Europą, ypač prieš tokią minią žmonių. Bet jis – kantrus, aukšto lygio žaidėjas, vienas mūsų lyderių“, – vertino M. Kuzminskas.

Primename, kad ketvirtadienio rungtynes stebėjo pilnutėlė ASG arena – beveik 10 tūkst. žiūrovų.

Vilniuje apsilankė ir Ispanijos krepšinio federacijos prezidentas Jorge Garbajosa, bet nebuvo trenerio Sergio Scariolo pataupytų lyderių Willy Hernangomezo, Sergio Llullo ir Rudy Fernandezo.

Prieš dvi dienas komandos jau apšilinėjo kojas Las Palmase – lietuviai tuomet laimėjo 82:77.

Po draugiškų rungtynių su Nyderlandais Lietuvos rinktinės dar lauks pasaulio čempionato atrankos „langas“: rugpjūčio 24 d. K. Maksvyčio auklėtiniai viešės Vengrijoje, rugpjūčio 27 d. Kaune priims Juodkalniją.

Ankstesnėse repeticijose prieš rugsėjo 1 d. startuojantį Europos čempionatą lietuviai po du kartus įveikė Estiją (84:70 bei 90:88) ir Suomiją (76:61 bei 87:52).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją