Ilgametis Vilniaus „Sakalų“ komandos krepšininkas apžvelgė šiuo metu aktualiausius Senojo žemyno pirmenybių klausimus, tarp kurių, be jokios abejonės, buvo ir su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine susijusių dalykų. Vienas jų – vyriausiojo rinktinės trenerio Dainiaus Adomaičio ateitis.

„Visi iš principo turėtų dėkoti Dainiui Adomaičiui, kad jis čia lieka. Ar jūs įsivaizduojate, kas čia bus po dviejų mėnesių? Kokia bus ta rinktinė?“, – retoriškai klausė laidos pašnekovas.

R.Skaisgirys ir D.Adomaitis – seni pažįstami, ne kartą ir patys susidūrę aikštėje. „Sporto namų“ laidoje R.Skaisgirys apie tai taip pat užsiminė ir pripažino, kad savo gerą draugą tokioje situacijoje palaikytų visada.

„Net ir man sunku kažką pasakyti apie Dainių, nes mes iš to paties krašto, esame seniai pažįstami, tad bet kuriuo atveju, aš jį palaikysiu. Vis tik pažvelgus giliau, žaidimas akiai buvo malonus, komandoje pykčių nebuvo, kamuolys vaikščiojo. Situacija mano akimis yra labai paprasta ir reikia žiūrėti toliau“, – savo mintimis dalijosi R.Skaisgirys.

O toliau – nežinomybė. Dėl naujos atrankos į 2019 metų pasaulio čempionatą sistemos, rinktinėms negalės padėti stipriausi šalies krepšininkai ir tai gerokai apsunkins D.Adomaičio darbą.

„Kas norės ateiti treniruoti rinktinę, kai žaisti reikės už pusantro mėnesio? Kitas klausimas – su kuo reikės žaisti? Būtent todėl ir sakau, kad turime dėkoti Dainiui už tai, kad jis potencialiai aukoja ir savo pinigus, kuriuos galėtų uždirbti klube.

Taip pat, treneris galimai aukoja savo karjeros dalį, nes nežinome, kokią komandą pavyks surinkti. O gal žaisti su vengrais ar kitomis komandomis bus be galo sunku? Jis likdamas rinktinėje rizikuoja savo šikna. Apie tai niekas nešneka, visiems svarbiau iš karto „nukirsti galvą“ treneriui. Jam teks suburti savo komandą, ieškoti krepšininkų į visas pozicijas. Manau galime tik pasakyti jam ačiū“, – sakė buvęs krepšininkas.

Visą pokalbį su R.Skaisgiriu galite rasti sportonamai.lt Facebook paskyroje.