Slovėnijoje, Celjės miesto „Zlatorog“ arenoje vykusiose J grupės rungtynėse Lukos Dončičiaus vedama šeimininkų ekipa svečius iš Estijos įveikė 104:83 (27:23, 29:15, 21;25, 27:20).

Nors galutinis slovėnų pranašumas klausimų nekėlė, rungtynių pradžioje kurį laiką pirmavo Estija, o aikštėje tvyrojo įtempta atmosfera.

Ją ypač kaitino beveik nuolat į arbitrų sprendimus apeliavęs L. Dončičius, rankomis skėsčiojęs tiek po sušvilptų pražangų, tiek po teisėjų sprendimų taisyklių pažeidimų nefiksuoti.

Kėlinio viduryje L. Dončičius prasižengė prieš tritaškį metantį Siimą-Sanderį Venę, o išgirdęs teisėjo švilpuką puolė emocingai ginčytis su arbitrais ir gestikuliuoti.

Į tai sureagavo Estijos rinktinės gynėjas Kerras Kriisa, parodęs Dalaso „Mavericks“ žvaigždei keletą gestų pirštu ir trumpai apsižodžiavęs su slovėnu.

Emocijas tąsyk pavyko nuraminti, tačiau 21-erių K. Kriisa po rungtynių šio epizodo nepamiršo.

„Mes esame jauna komanda, mes nesileisime mindomi. Kitu atveju tiesiog reikėjo likti Estijoje ir niekur nevažiuoti. Jeigu kažkas mums kažką pasakys, mes pasakysime atgal. O Dončičius parodė, kad į jo galvą įlįsti yra gana paprasta, nors jis ir yra puikus žaidėjas“, – drąsiai kalbėjo Kauno „Žalgirio“ dublerių komandoje keletą metų žaidęs krepšininkas.

Šiuo metu K. Kriisa studijuoja JAV ir žaidžia Arizonos „Wildcats“ komandoje kartu su Ąžuolu Tubeliu.

„Kai paleidi į priekį tokio tipo komandą kaip Slovėnija, pasivyti ją būna labai sunku. Negalime leisti varžovams atkarpomis spurtuoti 0:15, nes po to atsitiesti beveik nebeįmanoma. Slovėnijos rinktinė yra viena geriausių, jei ne pati geriausia Europoje, o Luka yra Luka, – kalbėjo su 14 taškų rezultatyviausiai tarp estų žaidęs K. Kriisa. – Apskritai rungtynės buvo „karštokos“, nes abi komandos dažnai reiškė nepasitenkinimą arbitrų sprendimais.“

Nepaisant dažno blaškymosi žvalgantis į teisėjus, 23-ejų L. Dončičius buvo aiškus slovėnų atakų lyderis – jis rungtynes užbaigė pelnęs 25 taškus (6/10 dvit., 3/8 trit., 4/8 baud.), atkovojęs 11 kamuolių ir atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus.

Goranas Dragičius pridėjo 19 taškų.

Tiek artėjančioms pasaulio čempionato atrankos rungtynėms, tiek Eurobasket 2022 turnyrui besirengiantys slovėnai būdingai sau krepšį dažniau atakavo iš toli, nei iš dviejų taškų zonos (atitinkamai atliko 37 ir 36 metimus).

Rugsėjo 1 d. prasidėsiantį Europos čempionatą slovėnai pradės rungtynėmis būtent su Lietuvos rinktine.

Pasaulio čempionato atrankos J grupėje Slovėnijos rinktinė kol kas yra trečia, o Estijos ekipa – paskutinė. Į pirmenybes pateks trys geriausios komandos.

Paskutines atrankos rungtynes prieš čempionatą sekmadienį slovėnai išvykoje sužais su vokiečiais, po kurių treneris Aleksandras Sekuličius paskelbs galutinį komandos dvyliktuką Europos pirmenybėms.

Estai sekmadienį namie priims suomius.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją