Apskritai – tai jau penktoji mūsiškių pergalė kontroliniuose mačuose: prieš tai po du kartus buvo nugalėti estai ir suomiai.

„Pergalė prieš Ispaniją visada yra gerai. Laimėjome, bet taisytinų dalykų yra. Vienas iš blogesnių dalykų – varžovų puolime atkovoti kamuoliai. Leidome daug antrų šansų, nors ir turėjome aukštą sudėtį. Kažkiek vienu metu praradome iniciatyvą ir taip nutiko dėl mūsų blogo puolimo, nes tada ispanai užbėgo.

Iš gerų dalykų – tas pats greitas puolimas ir tai, kad turėjome tik vieną blogą bangą. Visas rungtynes su tuo pakankamai neblogai tvarkėmes.

Gerai sustabdėme jų tritaškius metimus – akcentavome užtvaras be kamuolio. Šiek tiek dar reikėtų pridėti gynyboje du prieš du. Ispanai mus atakavo ir vienu metu turėjome problemų.

Taisytinų dalykų yra, bet bendras vaizdas geras, džiugina. Pamatėme, kad mūsų aukšti žmonės gali dominuoti ir kad kamuolys gali gerai judėti. Komanda deda žingsnius į priekį ir, manau, kad su kitomis rungtynėmis būsime dar geresni“, – sakė vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

Susitikimui Ispanijoje jis registravo 13 žaidėjų. Dvikovą praleido Mindaugas Kuzminskas ir Eigirdas Žukauskas.

Jau ketvirtadienį ispanai svečiuosis Vilniuje.

Paskutinę rugpjūčio savaitę lietuvių lauks FIBA 2023 metų pasaulio čempionato atrankos mačai su Vengrija (rugpjūčio 24 d. išvykoje) ir Juodkalnija (rugpjūčio 27 d. Kaune).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją