Nors treneris tai viešai pranešė po sekmadienio pergalės draugiškose rungtynėse prieš Suomiją rezultatu 80:60, sprendimas buvo priimtas dar prieš mačą.

Mat nė vienas iš trijų rinktinę paliekančių krepšininkų, kaip ir vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas, nebuvo registruotas susitikimui.

„Tai buvo viso trenerių kolektyvo sprendimas. Tokio pobūdžio pasirinkimai visada patys sunkiausi, bjauriausi. Visi žaidėjai rinktinėje fantastiškai dirba, deda maksimalias pastangas. Bet galiausiai žiūrime į bendrą paveikslą. Kai prisijungė J. Valančiūnas ir Domantas Sabonis, labiau matome rinktinėje tuos žaidėjus, kurie lieka joje“, – komentavo D. Adomaitis.


Jei M. Echodo ir G. Masiulio galimybės patekti į galutinę sudėtį buvo vertinamos minimaliai, toks ankstyvas atsisveikinimas su A. Juškevičiumi – kiek netikėtas.

Treneris neslėpė, jog rinktinėje jau užsigrūdinusį 30-metį atakuojantį gynėją nukonkuravo puikų sezoną su Berlyno ALBA (Vokietija) klubu turėjęs Rokas Giedraitis.

„Norime turėti aiškiai išreikštą snaiperį, Rokas tiek žaisdamas ALBA, tiek ir rinktinėje įrodo toks esantis. Norėsime nemažai žaisti aikštėje kartu laikydami J. Valančiūną bei D. Sabonį, o tokiame penkete Rokas bus labai tinkamas žmogus. Be to, jis gali žaisti ir lengvuoju krašto puolėju“, – R. Giedraičio privalumus vardino D. Adomaitis.

Jis taip pat nuramino, jog komandos kapitonas Mantas Kalnietis dvikovoje su suomiais jokios traumos nepatyrė.

„Jam tik dėl didelio noro suspazmavo raumuo. Gydytojai sako, kad viskas tvarkoje. Tai – nuovargio po fizinio pasirengimo stovyklų pasekmė“, – kalbėjo D. Adomaitis, kurio dispozicijoje dabar lieka 15 žaidėjų.

Komentuodamas šeimininkams daug vargo nesukėlusį mačą su suomiais, jis padėkojo „Švyturio“ areną Klaipėdoje aklinai užpildžiusiems sirgaliams ir rimtai nusiteikusiems savo krepšininkams.

„Fantastinis palaikymas buvo kaip dopingas: po gerų momentų energijos padvigubėdavo. Kalbant apie žaidimą, noro buvo daug, daug pastangų, ir čia – šiai dienai geriausias dalykas.

Bet buvo daug klaidų keičiantis dengiamaisiais, gynyboje trūko kokybės. Puolime – taip pat, kaip ir pirmose rungtynėse, vėl suklydome 4 ar 5 kartus rengdami greitas atakas. Poziciniame žaidime irgi vis kažkas kažką pamiršta, pavėluoja. Bet šiandien tai – normalu“, – vertino D. Adomaitis.

Į pasaulio čempionatą nepatekusių suomių artimiausios oficialios rungtynės laukia tik kitų metų vasarį Europos pirmenybių atrankoje. Klaipėdoje jie stygavo savo žaidimą be ryškiausių šalies krepšinio žvaigždžių: Lauri Markkaneno, Petteri Koponeno, Sasu Salino, Eriko Murphy, taip pat Panevėžio „Lietkabelyje“ praėjusiame sezone žaidusio Jamaro Wilsono.

Dar kartą komandos tarpusavyje susitiks rugpjūčio 16 d. Espe (Suomija).

Primename, kad pirmame šios vasaros kontroliniame susitikime Ispanijoje penktadienį lietuviai nusileido vietos rinktinei rezultatu 70:78.

Kitas mačas laukia ateinantį šeštadienį Belgrade su Serbijos nacionaline komanda.

Planetos čempionatas startuos rugpjūčio 31 d., Lietuvos ekipa jį pradės H grupėje su Australija, Kanada ir Senegalu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)