Vieną pralaimėjimą Europos čempionato starte ir tris pergales iš eilės iškovojusi Lietuvos nacionalinė ekipa trečiadienį (14.45 val.) susigrums su tokį patį pergalių ir pralaimėjimų balansą turinčiais vokiečiais. Iš esmės, tai bus mūšis dėl pirmosios grupės vietos, kuri atiteks nugalėtojui.

Pergalė prieš Vokietiją garantuotų lietuviams B grupėje pirmąją vietą ir varžovą aštuntfinalyje iš A grupės 4-os pozicijos. Pagal šį scenarijų galimi lietuvių oponentai yra tik du – Lenkija arba Graikija. Abi šios rinktinės trečiadienį susigrums tarpusavyje išlikimo rungtynėse.

Kas būtų jei Lietuvos rinktinė pralaimėtų paskutines B grupės rungtynes?

Vokietija užimtų pirmąją vietą, o D. Adomaičio kariaunos pozicija priklausytų nuo Italijos ir Gruzijos rinktinių dvikovos baigties.

Jei laimėtų Ettore Messinos auklėtiniai, Italija liktų trečioje pozicijoje, o Lietuva būtų antra. Aštuntfinalyje tokiu atveju lauktų akistata su trečiąja A grupės komanda – į šią vietą pretenduoja Suomija ir Prancūzija.

Tačiau verta pažymėti, kad tokiu atveju ketvirtfinalyje Lietuvos rinktinės greičiausiai lauktų favoritės Ispanijos barjeras. Europos čempionų titulą ginantys ispanai, skaičiuojant su 2015-ųjų pirmenybėmis, jau yra laimėję 10 Senojo žemyno čempionatų rungtynių iš eilės.

B grupėje lietuviai gali atsidurti ir trečioje vietoje. Taip atsitiktų, jei jie pralaimėtų vokiečiams, o gruzinai įsigudrintų įveikti Italiją. Tokiu keliu Gruzija pakiltų į antrąją B grupės vietą, o lietuviai kristų į trečiąją. Italai liktų ketvirti.

Užėmusių trečią B grupės vietą D. Adomaičio auklėtinių aštuntfinalyje lauktų dvikova su A grupėje antrą vietą užėmusia ekipa, kurioje gali atsidurti Prancūzija, Suomija arba Slovėnija.

Situacija A grupėje taip pat paini. Tokiu pat metu kaip ir lietuviai su vokiečiais, Helsinkyje savo mačą pradeda Slovėnijos ir Prancūzijos rinktinės. Pergalės atveju slovėnai laimi grupės turnyrą, o prancūzai greičiausiai nukris į trečiąją vietą (kadangi suomiai žaidžia su absoliučiais autsaideriais islandais).

Prancūzija į pirmą vietą grupėje gali pakilti, jeigu slovėnus įveiks bent 4 taškų persvara. Jeigu laimės mažesne persvara, prancūzai liks antri, o pirmą vietą išsaugos slovėnai. O jeigu prancūzai laimi 5 ir daugiau taškų, tuomet slovėnai gali atsidurti netgi trečioje vietoje.

Trečiadienio B grupės rungtynės

14.45 val. Vokietija – Lietuva

17.30 val. Gruzija – Italija

20.45 val. Izraelis – Ukraina

Trečiadienio A grupės rungtynės

14.45 val. Slovėnija – Prancūzija

17.30 val. Graikija – Lenkija

20.45 val. Suomija – Islandija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)