Šios savaitės klausimas – apie šio sezono NBA lygą.

„Šį sezoną NBA čempionate rungtyniaus du lietuviai – Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas. Kokios dar dvi Europos šalys pastarosiose NBA pirmenybėse taip pat turės po du žaidėjus?“

Savo atsakymą rašykite „Facebook“ komentaruose šio straipsnio pabaigoje iki kito ketvirtadienio, lapkričio 5 d. 13 val.

Šios savaitės konkurso nugalėtojo laukiantis prizas – pasirinkto DELFI žurnalo prenumerata trims mėnesiams. Galėsite rinktis iš skaitomiausių Lietuvoje mėnesinių žurnalų „Moteris“ ir „Panelė” bei kitų populiarių mėnesinių žurnalų: „Cosmopolitan“, „Mano namai“, „Tavo vaikas“, GEO.

Šios savaitės klausime įsivėlė netikslumas – ateinančiame NBA sezone po du krepšininkus be Lietuvos turės ne dvi, o dar trys Europos šalys – Graikija (Giannis Antetokounmpo, Kosta Koufos), Šveicarija (Clintas Capela, Thabo Sefolosha) bei Bosnija ir Hercegovina (Jusufas Nurkičius ir Mirza Teletovičius).

Diskusijų gali kilti ir dėl Juodkalnijos. Nors Nikola Mirotičius žaidė Ispanijos rinktinėje, jis yra natūralizuotas juodkalnietis, todėl NBA neretai nurodo, kad jis yra būtent iš šios šalies. Be N. Mirotičiaus, NBA ateinantį sezoną žais juodkalniečiai Nikola Pekovičius ir Nikola Vučevičius.

Atsižvelgiant į šiuos netikslumus šios savaitės nugalėtoju skelbiamas Evaldas Paukštė, nurodęs, kad NBA po keletą žaidėjų be Lietuvos turi daugiau nei dvi Europos šalys.

Nugalėtoją per mėnesį orašome susisiekti su mumis elektroniniu paštu krepšinis@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Dalintis
Nuomonės