Ispanijos krepšinio federacijos prezidentas Jorge Garbajosa kvatojosi taip garsiai, lyg penktadienio vakarą leistų su draugais vienoje iš miriadų Berlyno aludžių.

Ispanų treniruotės metu atsipalaidavę atrodė ir kiti „La Familia“ nariai.

Po dienos jų Vokietijos sostinėje laukia aštuntfinalio mūšis su etatine varžove svarbiausiuose turnyruose ir net jų finaluose, bet ispanai gena į šoną bet kokią įtampą.

Tuo ypač rūpinasi gudrus krepšinio vilkas S. Scariolo. Prieš aštuntfinalį ilgametis Ispanijos rinktinės strategas kaip įmanydamas stengiasi užlipdyti favoritų etiketę savo oponentams.

S. Scariolo vadina nesusipratimu faktą, jog net laimėję A grupę jo auklėtiniai atsitrenkė tiesiai į Lietuvą.

„Mes akivaizdžiai viršijame išankstinius lūkesčius. Kalbu ir apie tai, ko tikėjomės mes patys – jei atvirai, pasirodėme geriau nei buvo galima pagalvoti. Paprasčiausiai dėl to, jog turime net aštuonis žaidėjus, niekada nerungtyniavusius tokio lygio turnyre. Esame laimingi dėl rezultatų, žaidėjai puikiai bendradarbiauja tarpusavyje, nėra savanaudiški. Nuveikėme tikrai nemažai.

Bet mums tekęs priešininkas nėra toks, kokio įprastu atveju laimėjęs grupės varžybas lauktumei aštuntfinalyje. Manau, tai – pusfinalio komanda. Taigi, mums nepasisekė. To nebepakeisime, teks pasistengti parodyti viską, ką sugebame“, – dėstė 61-erių specialistas.

Ir čia pat priduria: net jei išspaus maksimumą, vis tiek aštuntfinalio likimą savo rankose laikys ne ispanai, o lietuviai.

„Faktas, kad visose prognozėse favorite laikoma Lietuva. Viskas, ką galime padaryti, tai pamėginti juos pristabdyti“, – nuolankus S. Scariolo.

Vis dėlto jo komanda dar neatrodo tokia nuolanki kaip trenerio kalbos.

Ispanijos rinktinės atstovas žiniasklaidai stropiai skaičiavo žurnalistų klausimus treneriui ir neleido užduoti nė vienu daugiau nei žadėta.

Pasisakyti turėjo ir komandos kapitonas Rudy Fernandezas, kuris penktadienį treniravosi su kitais nepaisant Tbilisyje (Gruzija) smarkiai sumušto kelio.

Bet retai su tarptautine žiniasklaida bendraujantis 37-erių veteranas galiausiai neatsisukdamas nužygiavo į ekipos autobusą taip ir nepravėręs burnos.

Tad vienintelis, kuris kalba aštuntfinalio išvakarėse, yra S. Scariolo.

– Kaip vertinate saviškių situaciją prieš aštuntfinalį?buvo paklaustas Ispanijos treneris

– Komanda yra pasiruošusi kovoti su Lietuva, kuri iš esmės prieš turnyrą buvo laikoma viena iš keturių pajėgiausių komandų čempionate. Kaip ir logiška būtų su tokiais varžovais žaisti pusfinalyje, galbūt – ketvirtfinalyje, bet mus situacija suvedė jau aštuntfinalyje. Nepaisant to, kad laimėjome grupę.

Žinome varžovų pajėgumą, jie turi du gerus NBA krepšininkus, vieną iš jų – „Visų žvaigždžių“ lygio. Taip pat komandoje yra ir aukšto lygio Eurolygos krepšininkų. Suvokdami varžovų pajėgumą ruošiamės labai rimtai ir tikimės konkurencingai kovoti. Kol kas viskas sekasi sėkmingai, tikimės pratęsti savo turnyrą dar viena pergale.

Manau, kad pirmas turnyro etapas mums buvo fantastiškas, įvykdėme visus tikslus, galbūt net pranokome lūkesčius. Turiu omenyje ir tai, kokį žaidimą rodėme, ir tai, koks buvo mūsų nusiteikimas.

Be to, komandoje yra daug jaunų žaidėjų, kurie pasisėmė jiems itin reikalingos patirties. Visi 12 žaidėjų buvo nusiteikę taip, kaip aš ir tikėjausi, nė vienas nenuvylė ir tai yra pozityvu. Bet šeštadienį susiduriame su varžovu, kuris pasižymi fizine jėga, turi techniškų krepšininkų, varžovas yra stipresnis už tuos, su kuriais žaidėme iki šiol. Ir tai mums bus tikrai rimtas iššūkis.

– Ar tam, kad laimėtumėte, turite sužaisti tobulas ar beveik tobulas rungtynes?

– Aš netikiu tobulomis rungtynėmis. Negaliu užkrauti tokio spaudimo šitai savo komandai. Turime išlikti racionalūs, kokie buvome iki šiol. Svarbu, kad kiekvienas įdėtų savo indėlį aikštėje į komandinį žaidimą, kokį įdėjo iki šiol. Esame pasiruošę.

Iki šiol komandos tarpusavyje pagrindiniuose krepšinio turnyruose buvo susidūrusios vienuolika kartų, Lietuvos rinktinei nugalėti pavyko tik dusyk.

Ispanai (4/1) laimėjo A grupės varžybas, lietuviai B grupėje liko ketvirti (2/3).

Primename, kad Lietuvos ir Ispanijos kova dėl vietos stipriausių aštuonete šeštadienį prasidės 21.45 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją