32-ejų įžaidėjas praėjusį sezoną rungtyniavo Vilberbano ASVEL gretose. Prancūzijoje jis vėl galėjo prisiminti, ką reiškia būti svarbia komandos dalimi – prieš tai Milano „Olimpia“ stratego Simone Pianigiani net nuo atsarginių suolo nustumtas kaunietis buvo vienas naudingiausių ASVEL krepšininkų tiek Prancūzijos pirmenybėse, tiek Europos taurės turnyre.

Tačiau kartu su vardinį kvietimą gavusiu klubu M. Kalnietis į Eurolygą nežengs: Prancūzijos čempionai nusprendė pasiieškoti naujo atakų organizatoriaus.

Nors ASVEL prezidentas Tony Parkeris birželį viešai tvirtino, kad lietuvis bus ir toliau reikalingas Vilerbane.

„Nežinau, kas ten priima sprendimus dėl komplektacijos, bet Tony galiu tik geru žodžiu minėti. Jis labai įsitraukęs į klubo veiklą, labai stengiasi dėl organizacijos, visiems yra didelis pavyzdys.

Bet niekada negali žinoti, ką kiti planuoja. Ir aš pats savų norų turiu, savo viziją. Nesuradome bendrų sprendimų, ir tai normalu. Esu tikrai dėkingas klubui, smagu buvo ten žaisti, bet laikas eiti pirmyn“, – skyrybas su ASVEL komentavo M. Kalnietis, pirmadienį Palangoje kartu su kitais rinktinės kandidatais pradedantis pasiruošimą pasaulio čempionatui.

Nacionalinėje komandoje pagrindinis įžaidėjas turi ypač didelį vaidmenį ir kone kiekviename čempionate renka solidesnius statistikos vidurkius nei žaisdamas klubuose.

Krepšinis.lt paklaustas, ar dėl šios priežasties nebūtų protinga darbovietės dairytis po planetos pirmenybių, M. Kalnietis šyptelėjo.

„Nereikia prisikalbėti, duok Dieve, kad mums visiems sektųsi. Kol kas tik laukiu, yra visokių gandų. Vienas žaidėjas su kažkuo pasirašo, atsidaro kitos durys – vyksta tokie užkulisiniai žaidimai. Nematau jokių problemų dėl to, kad atvažiavau į stovyklą būdamas be klubo. Dirbsiu rinktinei ir nesuksiu galvos dėl kontrakto.

Galiu ir rytoj pasirašyti sutartį, galiu tai padaryti ir rugsėjo pabaigoje. Pasikartosiu, dėl to neturiu problemų. Galbūt laikui bėgant kils kažkokia įtampa, ims galvoje mintys kirbėti – nežinau, nes niekad gyvenime nesu buvęs tokioje situacijoje. Bet dabar esu susikoncentravęs į rinktinę ir tikiu, kad viskas išsispręs savaime“, – kalbėjo nacionalinės ekipos senbuvis.

FIBA 2019 metų pasaulio čempionato H grupės rungtynių tvarkaraštis

O pasiteiravus, ar buvo variantas grįžti į gimtąjį miestą, jis neslėpė Kauno „Žalgirio“ pasiūlymo negavęs.

„Pasiilgau Kauno, bet per atostogas pabuvau, visus aplankiau. Reikia atskirti, kur yra draugystės, o kur – darbas. Komanda ne pirmi metai turi aiškią žaidimo viziją ir atitinkamai komplektuojama. Turbūt ir man pačiam nebūtų lengva įsipaišyti į tą griežtą Šaro sistemą“, – „Žalgirį“ treniruojančio savo bičiulio Šarūno Jasikevičiaus propaguojamame žaidime savęs nemato M. Kalnietis.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)