Šeštadienį D. Adomaitis po pralaimėjimo 75:78 prieš Prancūziją buvo itin nepatenkintas teisėjų darbu, ypatingai dėl paskutinėmis sekundėmis neįskaityto Jono Valančiūno baudos metimo, kuris būtų išlyginęs rezultatą.

„Nereikia būti protingu, reikia būti nuoširdžiu. Sustabdykite rungtynes, pasižiūrėkite, kas jose nutiko. Tai yra prakeiktas pokštas“, – šeštadienį spaudos konferencijoje keiksmais svaidėsi ir stalą trankė D. Adomaitis.

Grupės etape prieš Lietuvą kovojęs N. Nurse'as tokį kolegos pykčio protrūkį pavadino nuostabiu.

„Adomaitis išdėstė daug teisingų dalykų“, – sekmadienį sakė N. Nurse'as, komentuodamas FIBA sprendimą suspenduoti minėtose rungtynėse dirbusius teisėjus iki čempionato pabaigos.

„Lietuvos rinktinės treneris yra 100 procentų teisus. Teisėjavimas šiame čempionate yra parodija. Mes turėjome tą patį teisėją iš Bulgarijos tris mačus paeiliui. Teisėjai atrenkami iš 84 skirtingų šalių, bet mes gavome tą patį arbitrą tris kartus iš eilės“, – dėstė 52-ejų specialistas.

Pats kanadiečių strategas čempionato metu ne kartą reiškė nepasitenkinimą arbitrų darbu, o pralaimėtose rungtynėse prieš Australiją buvo nubaustas ir technine pražanga.

„Man teisėjų darbas buvo sunkiai paaiškinamas. Jie galėjo tiesiog išrašyti mums penkias pražangas dar prieš mums įžengiant į aikštę. Tai nepaaiškinama. Negaliu surasti priežasties, kodėl taip turi būti.“

NBA čempionu šiemet tapęs N. Nurse'as paskutinį kartą su FIBA teisėjavimu buvo susidūręs 2012 metais, kai dirbo Didžiosios Britanijos rinktinės trenerio asistentu.

Nickas Nurse'as

„Buvau pamiršęs, kaip linksma yra turėti su tuo reikalų. NBA lygoje bent jau gali pasikalbėti su kažkuo apie tai, kas vyksta, o čia vyrukai tiesiog išnyksta ir viskas tampa nebesvarbu“, – teigė N. Nurse'as.

Buvusio J. Valančiūno trenerio vadovaujami kanadiečiai šiuo metu pasaulio čempionate kovoja dėl 17-32 vietų.

Lietuvos rinktinei Kinijoje liko vienerios rungtynės – pirmadienį (11 val. Lietuvos laiku) D. Adomaičio auklėtiniai žais su Dominikos Respublikos krepšininkais, kurie su viltimis žengti toliau atsisveikino pralaimėdami Australijai 76:82.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)