„Gera, daug jėgų kainavusi pergalė, tačiau gaila, kad ją gyvai mažai kas matė. Graikai turėjo tikrų fanų sektorių, o mes…“, – po rungtynių rūgščiai nusišypsojo Rusijos rinktinės puolėjas Andrejus Voroncevičius.

Krepšinis.lt paklaustas, kur yra visi Rusijos rinktinės gerbėjai, rusas skėstelėjo rankomis.

„Aš nežinau, galbūt savo darbuose sėdi, o gal vaikus prižiūri“, – ironiškas buvo rusas.
Nenorėjome važiuoti namo, tai reikėjo kažką daryti.
Aleksejus Švedas
Visgi tarp negausių Rusijos rinktinės gerbėjų buvo tikras šios šalies krepšinio žinovas Davidas Blattas, rungtynes stebėjęs kartu su rusų krepšinio federacijos prezidentu Andrejumi Kirilenka.

Būtent D. Blatto treniruojami rusai 2007 metais tapo Europos čempionais, 2009-aisiais Lietuvoje iškovojo bronzą, o 2012-aisiais treti buvo ir Londono olimpinėse žaidynėse.

„Mes kartu nuėję ilgą kelią, todėl jo buvimas arenoje man tikrai pridėjo pasitikėjimo. Šnektelėjau su D. Blattu iš karto po rungtynių – žiauriai malonu jį čia matyti“, – pripažino rusų atakų lyderis Aleksejus Švedas.

28-erių gynėjas šiose rungtynėse pelnė 26 taškus, nors iki pertraukos dauguma jo metimų skriejo pro šalį, o Rusijos rinktinė atsiliko 31:37.

Paklaustas, kaip pavyko persigrupuoti pertraukos metu, A. Švedas pajuokavo, kad komanda norėjo pasilikti Stambule ilgesniam laikui, todėl neturėjo teisės pralaimėti.

„Nenorėjome važiuoti namo, tai reikėjo kažką daryti, – teigė snaiperis. – Visa laimė, kad nepraradome tikėjimo savomis jėgomis, nors buvo ir sudėtinga.“

Išgirdęs rusų žurnalisto klausimą, ar perkopus Europos čempionato ketvirtfinalio barjerą psichologiškai komandai bus lengviau, A. Švedas pyktelėjo.

„Ko jūs čia klausiate? Kaip gali būti lengviau, kai lieka 4 stipriausios Europos komandos. Tikrai nebus lengviau, o tik sunkiau. Ar galiu eiti ilsėtis?, – atsakė A. Švedas.

Anot Rusijos vidurio puolėjo Timofejaus Mozgovo, nors sirgaliai ir netiki komanda, savo jėgomis tiki patys krepšininkai.

„Mes žinojome, kad vykdydami trenerio Sergejaus Bazarevičiaus planą turime galimybių kovoti dėl medalių. Ir dabar visiems tai įrodėme – tiems, kurie yra Rusijoje.

Tačiau įvykiams už akių aš nebėgsiu, laukia pačios atsakingiausios kovos“, – teigė 15 taškų pelnęs, 10 kamuolių atkovojęs ir 2 graikų metimus blokavęs aukštaūgis.

Tuo metu Graikijos rinktinės stovykloje tvyrojo gedulo ir nusivylimo nuotaikos.

„Liūdna vykti namo, nes manėme, kad galime čia nuveikti kažką rimto, įteikti dovaną savo šaliai. Turnyrą pradėjome labai blogai, bet vėliau įsibėgėjome. Deja, po sėkmingos mačo pradžios mums kažkas atsitiko, nebeliko koncentracijos, klydome gynyboje. Nežinau ką ir pasakyti, patys kalti. Nemaloni čempionato pabaiga“, – liūdnai aiškino puolėjas Kostas Papanikolau.

Graikų treneris Kostui Missui spaudos konferencijoje teko atsakyti į klausimą, kodėl šiose rungtynėse jis naudojo mažą rotaciją ir ar žaidėjų nuovargis nebuvo pagrindinė nesėkmės priežastis. Treneris buvo kategoriškas.

„Ne, žaidėjai nebuvo pavargę, tikrai ne fiziškai. Juk mes turėjome tris poilsio dienas (po rungtynių su Lietuva, – red. past.). Bandėme daryti keitimus, bet nuo suolo kilę žaidėjai pasirodė prastai, naudos nedavė. Todėl ir naudojome mažą rotaciją.

Pataikėme 50 proc. baudos metimų (10/20, – red. past.), o tai tokio lygio rungtynėse yra labai prastas rezultatas, laimėti taip pataikant beveik neįmanoma“, – pažymėjo K. Missas.

Lietuvių skriaudikams Graikijos krepšininkams čempionatas jau yra baigtas, o rusai prates kovą pusfinalyje, kur penktadienį žais su Italijos-Serbijos poros laimėtojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)