Anot K. Maksvyčio, dėl šlaunies traumos iki šiol visas rinktinės repeticijas praleidęs M. Kuzminskas turėtų būti pirmą kartą išmėgintas penktadienio akistatoje su olandais.

„Tikiuosi, ryt Kuzminskas jau debiutuos. Bet susidūrėme su nedideliais sunkumais, nes treniruotėse nebedalyvauja E. Žukauskas. Jam – kojos raumens mini traumelė, kažkas panašaus kaip Mindaugui. Jis turės palenktyniauti su laiku – pažiūrėsime, ar spės pasveikti ir grįžti į formą“, – kalbėjo 45-erių specialistas, kurio spėjimu, buvęs auklėtinis Permės „Parma“ (Rusija) klube į rikiuotę gali grįžti maždaug po savaitės.

Atsiradusi nežinia dėl žaidėjų sveikatos būklės verčia K. Maksvytį neskubėti siaurinti ekipos sudėties: iki šiol už darbą stovykloje buvo padėkota vieninteliam vidurio puolėjui Laurynui Biručiui.

„Padėtį šiek tiek sujaukė mikrotraumos. Pagal pirminę idėją, dabar jau rinktinėje turėjo būti likę 14 krepšininkų. Galbūt ryt ir atsisveikinsime su kuo nors, bet mus riboja traumos. Dėl to dar negaliu atsakyti, kiek žaidėjų liks su mumis iki pasaulio čempionato atrankos „lango“. Bet kokiu atveju, dabar jau labiau norime orientuotis ne į dvyliktuko paieškas, o į pagrindinio devintuko ar dešimtuko susižaidimą, ten mūsų akcentas“, – pažymėjo K. Maksvytis.

Ketvirtadienį Vilniuje lietuviai palaužė iš gilios duobės pakilusius pasaulio čempionus 78:76.

Rungtynes šeimininkai pradėjo trimis Roko Giedraičio tritaškiais ir spurtu 19:4, nustačiusiu toną pirmai dvikovos daliai.

Bet nors ir ne stipriausios sudėties, ispanai baltos vėliavos nekėlė ir trečiame ketvirtyje panaikino beveik visą deficitą – po virtinės keitimų Lietuvos ekipa atrodė išsiderinusi ir niekaip negalėjo susireguliuoti taikiklių.

Mačo baigtis sprendėsi paskutinėmis atakomis: Ignas Brazdeikis žaidė ne tik drąsiai, bet ir tiksliai, o kitoje aikštės pusėje Lorenzo Browno metimas buvo netaiklus.

Spaudos konferencijoje K. Maksvytis neslėpė, jog lemiamo išpuolio planas buvo kitoks: užbaigti ataką turėjo Marius Grigonis arba Jonas Valančiūnas.

„Sužaisti kaip norėjome nepavyko, kamuolys nukeliavo Iggy, ir tada jau buvo improvizacija: jis ėmėsi iniciatyvos ir pelnė taškus“, – komentavo K. Maksvytis.

Trenerį nuvylė komandos pademonstruota kova „po lenta“. Patys lietuviai turėjo tik penkis antruosius šansus, tuo metu ispanams metimus leido kartoti 16 sykių ir tokiu būdu surinkti 26 taškus.

„Gerai, kad gavome tokias įtemptas rungtynes, pamatėme komandos reakciją, stiprias ir silpnas puses. Labiausiai mane tenkino pirma pusė, pati pradžia. Bet atsarginiai įsijungė į žaidimą gana prastai, kažkiek strigome, kai ispanai pradėjo dvigubinti gynybą prieš mūsų aukštaūgius ir nukreipinėti gynėjus į silpną pusę.

Dar išskirčiau pasyvumą kovojant dėl atšokusių kamuolių – eilinį kartą šita problema, reikia iki čempionato ją išspręsti. Darysime išvadas“, – žadėjo K. Maksvytis.

Jis taip pat suabejojo, ar I. Brazdeikiui tinka pastaruoju metu mėgintas atsarginio vaidmuo – tokią pačią nuomonę treneris turi ir apie D. Sabonį.

„Manau, kad Ignui pradėti nuo suolo sekasi blogai, yra žaidėjų, kurie įsilieja geriau. Šitą irgi deduosi į galvą.

Domantas? Jis irgi prastai kyla nuo suolo, todėl jam verčiau žaisti starto penkete kartu su J. Valančiūnu. Aišku, NBA jis daugiausiai rungtyniauja vidurio puolėju, o čia tenka pasislinkti. Be to, NBA Domantas turi daugiau laisvės ir erdvės, ten beveik niekas nedvigubina gynybos prieš jį. Mums dar reikia išmokti su juo žaisti, bet žinant jo galimybes, manau, tikrai rasime būdų, kaip išnaudoti Domanto sugebėjimą perduoti kamuolį“, – svarstė rinktinės vairininkas.

Rungtynes stebėjo pilnutėlė ASG arena – beveik 10 tūkst. žiūrovų.

Vilniuje apsilankė ir Ispanijos krepšinio federacijos prezidentas Jorge Garbajosa, bet nebuvo trenerio Sergio Scariolo pataupytų lyderių Willy Hernangomezo, Sergio Llullo ir Rudy Fernandezo.

Prieš dvi dienas komandos jau apšilinėjo kojas Las Palmase – lietuviai tuomet laimėjo 82:77.

Pasirengimo ciklą rinktinė užbaigs penktadienį Vilniuje sužaisdama draugiškas rungtynes su Nyderlandais.

„Žaidžiame čempionato formatu – trys mačai per keturias dienas. Specialiai taip ir planavome. Pažiūrėsime, kaip rytoj seksis“, – paklaustas apie galimą nuovargio faktorių, sakė K. Maksvytis.

Vėliau dar lauks pasaulio čempionato atrankos „langas“: rugpjūčio 24 d. lietuviai viešės Vengrijoje, rugpjūčio 27 d. Kaune priims Juodkalniją.

Ankstesnėse repeticijose prieš rugsėjo 1 d. startuojantį Europos čempionatą K. Maksvyčio auklėtiniai po du kartus įveikė Estiją (84:70 bei 90:88) ir Suomiją (76:61 bei 87:52) bei išlieka nepralaimėję.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją