„Kai išskrendi, tai visada viskas gerai, o paskui jau žiūrėsime, kaip bus. Dabar dar tik pradedame šlifuoti derinius, turėjome keletą testų ir matėme, kokios yra mūsų didžiausios problemos. O dabar tie turnyrai ir draugiškos rungtynės yra metas, kada turime spręsti problemas“, - teigia M. Kalnietis.

- Kokios iki šiol didžiausios problemos Lietuvos rinktinės žaidime?, - žurnalistai Kauno oro uoste klausė M. Kalniečio.

– Manau, kad nesusikalbėjimas tiek gynyboje, tiek puolime. Neišgyvename dėl pramestų metimų, ypač iš tolesnės distancijos, nes tik baigėme fizinį pasirengimą. Treneriai priekaištų dėl to neturi, nes pataikymas ateis, bet veiksmus gynyboje ir puolime turime gerinti.

- Laiko užteks?

– Iki čempionato dar beveik mėnuo, tai laiko užteks, bet turime žiūrėti rimtai ir ištaisyti bėdas.

– Svarbu laimėti per kontrolines rungtynes?

– Nėra svarbiausias tikslas laimėti, bet, žinoma, konkuruoti norisi, smagu laimėti. Tačiau aš sutikčiau pralaimėti visas rungtynes dabar, kad paskui laimėtume čempionatą.

- Jonas Kazlauskas ilgai eksperimentuodavo, o Dainius Adomaitis teigė, kad galutinė sudėtis gali paaiškėti anksčiau. Kaip jums toks variantas?

– Matysime. Aišku gerai, kai pagrindiniai žaidėjai susižaidžia, daugiau laiko aikštėje praleidžia kartu. Galų gale kai anksčiau paskelbiamas dvyliktukas nuslūgsta įtampa.

Tada vyksta ne konkuravimas tarpusavyje, o žaidimo gerinimas, kiekvienas geriau žino savo rolę, už ką yra atsakingas aikštėje, kur daugiausiai gali padėti komandoje.

Viskas priklausys, kaip seksis čempionate.

Kalbant apie Luką Lekavičių, tai jaučiasi, kad jis labai stipriai pagerinęs žaidimą. Manau, visi tai pastebime. Šioje vietoje problemų nėra ir mes turime kitose vietose problemų.

Nesistengiame akcentuoti pozicijų. Galbūt ketvirta pozicija ta, kur mes turime netekčių, tačiau nesureikšminame pozicijų. Norime išnaudoti savo stipriąsias puses, o silpnas paslėpti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)