Greta šalies sostinės Seulo esančiame Inčono mieste lietuviai žais su šeimininkais Pietų Korėjos krepšininkais, su Angola ir su Čekijos ekipa.

Laiko skirtumas tarp Lietuvos ir Pietų Korėjos – 6 valandos, todėl mūsų laiku visi trys mačai prasidės pirmoje dienos pusėje.

Šeštadienį, rugpjūčio 24 d. pirmą mačą lietuviai žais su šeimininkais. Rungtynės Lietuvos laiku prasidės 9 val. ryto.

Sekmadienį, rugpjūčio 25 d. antras rungtynes lietuviai žais su Angola. Susitikimas Lietuvos laiku prasidės 11.30 val.

Pirmadienį Lietuvos rinktinė nežais ir tik treniruosis, o antradienį, rugpjūčio 27 d., trečią ir paskutinį kontrolinį mačą prieš pasaulio čempionatą mūsiškiai žais su Čekijos nacionaline ekipa. Susitikimas Lietuvos laiku prasidės vidurdienį – 12 val.

Būtent po šių rungtynių D. Adomaitis ir žada paskelbti galutinį Lietuvos rinktinės dvyliktuką, Kinijoje kovosiantį ir dėl pasaulio čempionato apdovanojimų, ir dėl kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes.


„Visi trys oponentai skirtingi. Norėjome sužaisti su komanda iš Afrikos. Angola bus panaši ekipa į Senegalo rinktinę, kuri demonstruoja daug atletiškumo, kovos, daug besikeičiančios gynybos. Rungtynėse su korėjiečiais taip pat matysime daug aikštės gynybos, tai bus naudinga patirtis, – prieš skrydį į Seulą kalbėjo D. Adomaitis, užsiminęs ir apie žaidėjų laukiantį aklimatizacijos kitoje laiko juostoje iššūkį. – Laukia ilga kelionė, tai irgi turės įtakos – kaip žaidėjai aklimatizuosis, kaip pripras. Vakare išskrendame, ilga kelionė per naktį ir vėl vakaras. Nepavyks padaryti dviejų naktų, kad žaidėjai pamiegotų. Kalbėjome su gydytojais, žiūrėsime, kokia bus ta žaidėjų savijauta, tikrai bus rungtynių, kuriose patausosime krepšininkus.“

Pasaulio krepšinio čempionatas Kinijoje prasidės rugpjūčio 31 d. Lietuvos rinktinė, kuri pirmenybes pradės H grupėje, pirmas rungtynes žais rugsėjo 1 d.

14.30 val. Lietuvos laiku mūsiškiai žais su Senegalu.

Rugsėjo 3 d. 14.30 val. lietuviai susitiks su Kanados rinktine, o rugsėjo 5 d. 14.30 val. – su Australijos krepšininkais.

FIBA 2019 metų pasaulio čempionato H grupės rungtynių tvarkaraštis
FIBA pasaulio krepšinio čempionato grupės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)