Iniciatyva „Ačiū, Lietuva!“, startavusi birželio viduryje, šiuo metu portale www.aciulietuva.lt skaičiuoja jau daugiau negu 5 000 padėkų Lietuvai. Vadinasi, jau daugiau nei 5 000 žmonių, gyvenančių Lietuvoje ir užsienyje, pasipuošė juostelėmis su Vyčiu. Tokia yra ir iniciatyvos esmė – už kiekvieną internetinėje platformoje gautą padėką organizatoriai mainais siunčia juostelę su stilizuotu Vyčiu ir taip į vieną didelę bendruomenę jungia visus, norinčius padėkoti savo šaliai.

„Iniciatyva pranoko visus mūsų lūkesčius. Kasdien sulaukiame maždaug po 200 padėkų ir šis skaičius tikrai yra įspūdingas, turint omenyje, kad padėkai reikia susikaupimo ir nuoširdaus pamąstymo, už ką galime padėkoti Lietuvai. Tai užima daugiau laiko nei tiesiog paspausti „like“ socialiniuose tinkluose. Patikėkite, tos kelios minutės skirtos pozityvioms mintims apie mūsų šalį – paliečia tūkstančius, kurie atsidaro portalą www.aciulietuva.lt“, – sako Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos, koordinuojančios iniciatyvą, prezidentas Mantas Zakarka.

Iniciatyva gimė norint mažinti negatyvių minčių apie Lietuvą koncentraciją ir griauti mitą, jog visuomenė yra nusivylusi šalimi bei telaukia tinkamo laiko emigruoti. Organizatoriai teigia kasdien sulaukiantys daugybės įkvepiančių padėkų, ypač daug jų rašo jaunimas.

„Siųsdami juosteles su Vyčiu, pastebime, kiek daug jų iškeliauja į skirtingus Lietuvos regionus, o tai geras ženklas. Vadinasi, kad iniciatyva paliečia ne vien Vilnių ar Kauną, kaip dažnai nutinka, bet ir pačius atokiausius Lietuvos miestelius bei užsienio šalis. Iš to išaugo noras plėsti iniciatyvą, paliesti dar daugiau bendruomenių ir siekti, kad juosteles su Vyčiu ryšėtų kuo daugiau žmonių“, – teigia M. Zakarka.

Padėkos žodžius iniciatyvos internetinėje platformoje žmonės skiria patiems įvairiausiems dalykams, nemažai ir tokių, kurie dėkoja pačiai Lietuvos krepšinio rinktinei. „Myliu Lietuvą, nes visada galiu jaustis unikalus. Didžiuotis šalies vardu visiems laikams įrašytu į pasaulio krepšinio istoriją“, – portale rašo Airidas Adomauskas.

Padėkas čia rašo tiek patys mažiausi, dėkodami už mokyklas, draugus, šeimą, tiek vyresnio amžiaus žmonės, kurie mini gerą susisiekimą Lietuvoje, galimybę nemokamai gauti išsilavinimą ar medicinines paslaugas.

Kiekvienas norintis padėkoti Lietuvai ir pasipuošti Vyčio juostele tai gali padaryti iniciatyvos „Ačiū, Lietuva!“ internetiniame puslapyje www.aciulietuva.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)