Kaip pranešė lrytas.lt, tai atskleidė pats 42-ejų krepšinio specialistas, nuo šio sezono treniruojantis Permės „Parma“ komandą.

Su Rusijos klubu K. Maksvytis viešėjo Lietuvoje ir dalyvavo Raimundo Sargūno vardo taurės turnyre.

Portalo Krepšinis.net žurnalistui Edgarui Pulkovskiui treneris patvirtino, kad šį pasiūlymą svarstys labai rimtai, o atsakymą federacijai turėtų duoti jau netrukus – posėdis, kurio metu bus tvirtinami rinktinės treneriai, vyks spalio pabaigoje.

„Turiu pasikalbėti su klubu, nes sutartyje nėra jokių punktų, kalbančių apie rinktinės treniravimą. Žinoma, kad norėčiau eiti į stabilesnę situaciją, ilgesnį ciklą, taip pat kitąmet ir pokyčiai federacijoje turėtų įvykti. Vis dėlto, manau, kad tai yra geras šansas, nes rinktinėje yra daug žaidėjų, kuriuos pats treniravau jaunimo rinktinėse“, – pažymėjo K. Maksvytis.

Rinktinės stratego postas liko laisvas po to, kai ją pasibaigus pasaulio krepšinio čempionatui jį paliko Dainius Adomaitis.

K. Maksvytis ilgus metus treniravo „auksinę“ Lietuvos krepšinio jaunimo kartą, su kuria laimėjo U-16, U-18, U-20 Europos čempionatus, taip pat pasaulio U-19 krepšinio čempionatą Rygoje 2011-aisiais.

Iš tos kartos krepšininkų Lietuvos rinktinei pasaulio čempionate Kinijoje atstovavo Jonas Valančiūnas, Edgaras Ulanovas, Rokas Giedraitis, Arnas Butkevičius.

2011-2012 m. K. Maksvytis treniravo Vilniaus „Sakalus“, 2012-2015 ir 2017-2019 m. – Klaipėdos „Neptūną“, 2015-2017 m. jis stovėjo prie Panevėžio „Lietkabelio“ vairo.

Artimiausias naujojo rinktinės trenerio laukiantis darbas – atranka į 2021-ųjų Europos čempionatą, prasidėsianti vasarį.

Kitą vasarą jam teks iššūkis su rinktine varžytis olimpiniame atrankos turnyre prieš žaidynes Tokijuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (233)