Pirmas kontrolines rungtynes pasirengimo pasaulio čempionatui cikle Lietuvos rinktinė žais jau šį penktadienį, rugpjūčio 2-ąją, Pamplonoje su ispanais.

Jau aišku, kad pirmame kontroliniame teste lietuviai versis be abiejų NBA krepšininkų – Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis į Ispaniją neskris ir gimtinėje liks treniruotis individualiai.

Būtent tai abu NBA lygoje žaidžiantys aukštaūgiai Palangoje jau daro visą pastarąją savaitę.

J. Valančiūnas kurorte prakaitą lieja nuo liepos 22-osios, o D. Sabonis, kuriam padėti padirbėti į Lietuvą atskrido ir Indianos „Pacers“ klubo treneriai, pajūryje sportuoja nuo liepos 25-osios.

Su visa komanda abu krepšininkai galės pradėti dirbti rugpjūčio 1-ąją – būtent tokią oficialią NBA krepšininkų prisijungimo prie rinktinės datą su Memfio „Grizzlies“ ir Indianos „Pacers“ klubais suderino Lietuvos krepšinio federacija.

„Situacija yra tokia, kokia yra. Yra labai aiški data, kai jie gali prisijungti prie komandos – rugpjūčio 1-oji. Ir iki tol esamą laiką mes stengsimės išnaudoti maksimaliai, dirbdami be jų“, – pirmą rinktinės treniruočių dieną teigė vyriausiasis komandos treneris Dainius Adomaitis.

Tuo metu būsimų lietuvių varžovų ispanų stovykloje vyrauja kiek kitokia nuotaika – jau dabar treniruotėse Madride dalyvauja visi NBA klubams priklausantys krepšininkai.

Pirmadienio vakarą treniruotėje kartu su kitais krepšininkais sportavo ir Ricky Rubio (Finikso „Suns“), ir Marcas Gasolis (Toronto „Raptors“) ir abu broliai Hernangomezai – Juancho (Denverio „Nuggets“) bei Willy (Šarlotės „Hornets“).


Ispanijos krepšinio federacija su krepšininkų atstovaujamais NBA klubais susitarė dėl kiek ankstesnės žaidėjų prisijungimo datos ir jie jau dabar gali dalyvauti Sergio Scariolo vedamose rinktinės pratybose. Be to, iš savo kišenės ispanams teko padengti ir solidžią šių žaidėjų draudimo sumą (oficialus FIBA draudimas apskritai įsigalios tik nuo rugpjūčio 3 d.).

Taigi, labai realu, kad rugpjūčio 1-ąją Pamplonoje Lietuvos rinktinė be NBA žaidėjų žais su visus pajėgiausius krepšininkus į aikštę mesiančia Ispanija.

Kad nekantriai laukia šių rungtynių, pirmadienio vakarą teigė pats R. Rubio.

„Pirmos rungtynės artėja, o mūsų nuotaika labai pozityvi – komandoje chemija gera, bandome priprasti vieni prie kitų. S. Scariolo komandai vadovauja jau daug metų, mes visuomet žinome, ko jis reikalauja. Tačiau, tuo pačiu, kiekvienais metais jis įneša ir kažką naujo. Dabar komandoje daug naujų veidų, aš pats jau jaučiuosi šiek tiek veteraniškai, tačiau talento ir noro mums tikrai netrūksta“, – kalbėjo 28-erių įžaidėjas.

Pažymėtina, kad Lietuvos rinktinė nėra vienintelė, kurios NBA atstovai prie bendrų komandos treniruočių prisijungs tik rugpjūčio 1-ąją. Tokioje pačioje situacijoje yra, pavyzdžiui, ir Serbijos komanda.

Serbai, kaip ir lietuviai, stovyklą kalnuose pradėjo be savo NBA žvaigždžių – Nikolos Jokičiaus, Bogdano Bogdanovičiaus, Nemanjos Bjelicos ir Bobano Marjanovičiaus – ir tai nelabai patinka jų strategui Aleksandrui Džordževičiui.

„NBA turėtų leisti jiems treniruotis, bet, vėlgi, komandos į juos yra investavusios daugybę pinigų ir nenori rizikuoti jų sveikata. Tačiau jie turi įgyti gerą formą, o dabar tai – nesuderinama“, – prieš keletą dienų kalbėdamas su Serbijos žiniasklaida nepatenkintas buvo A. Džordževičius.

Pasaulio krepšinio čempionatas Kinijoje prasidės rugpjūčio 31-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)