Europos čempionatui besiruošiantiems lietuviams ketvirtadienį pirmą kartą rimčiau sviltelėjo padai.

Nors Ispanijos komanda Vilniuje žaidė iš esmės eksperimentine sudėtimi, sėkmingos pradžios užliūliuotiems šeimininkams prireikė šaltų nervų paskutinę akistatos minutę – pergalė iškovota 78:76.

Prireikė ir I. Brazdeikio sugebėjimo brautis link krepšio bei individualiai užbaigti atakas: ispanai sutrukdė išvystyti paskutinį varžovų išpuolį pagal planą, bet tuomet įsikišo būsimas Kauno „Žalgirio“ puolėjas.

„Žinojau, kad įkris, – užtikrintas savimi patikino rungtynių herojus. – Sunku dukart iš eilės nugalėti gerą komandą su gerais treneriais. Ispanai po pertraukos buvo agresyvesni, gerai kovojo dėl atšokusių kamuolių – skirtingai nei mes. Bet išlikome vieningi ir laimėjome, tai svarbiausia.“

Nors treneris Kazys Maksvytis nesėkmingą auklėtinio pirmą rungtynių pusę siejo su atsarginio vaidmeniu, kuriame pastaruoju metu tikrinamas I. Brazdeikis, pats 23-ejų krepšininkas tvirtino esantis pasirengęs dėl pergalių aukoti vietą starto penkete.

Jis žavėjosi tuo, kokius nesavanaudiškus komandos draugus rado Lietuvos rinktinėje.

„Svarbiausia yra komandinis žaidimas. Jis klijuojasi, o tai leidžia ir man pasireikšti. Turime daug nesavanaudžių žaidėjų, kurie žiūri ne į save, o į komandos draugus. Man pačiam dar reikia prisitaikyti prie europietiško krepšinį, bet po truputį judu į priekį, treneriai ir komandos draugai labai padeda.

Šiandien irgi rungtynių metu visi kartojo, kad nenustočiau mesti į krepšį, nors iš pradžių nekrito. Treneris taip pat manimi pasitikėjo, leido į aikštę lemiamu metu“, – padėkojo I. Brazdeikis.

Dar labiau kol kas rezultatyviausias šios vasaros rinktinės atstovas užsivedė paklaustas apie D. Sabonį, ASG arenoje kūrusį įsimintiniausius epizodus bei surinkusį 7 taškus, 6 rezultatyvius perdavimus, 5 atkovotus kamuolius, tiesa, ir 4 klaidas.


„Neįtikėtina, koks įvairiapusiškas krepšininkas yra Domantas. Jis visiškai kitu lygiu „skaito“ žaidimą, atlieka nuostabius perdavimus. Mano asmenine nuomone, Domantas yra vienas geriausių krepšininkų pasaulyje. Dar mokausi, kaip su juo žaisti, bet tai – nuostabi galimybė. Jie su JV yra didžiulis ginklas, manau, nė viena kita komanda neturi tokios priekinės linijos kaip mes. Todėl privalome maksimaliai tuo pasinaudoti“, – kalbėjo Iggy.

Ketvirtadienio rungtynes stebėjo pilnutėlė ASG arena – beveik 10 tūkst. žiūrovų.

Vilniuje apsilankė ir Ispanijos krepšinio federacijos prezidentas Jorge Garbajosa, bet nebuvo trenerio Sergio Scariolo pataupytų lyderių Willy Hernangomezo, Sergio Llullo ir Rudy Fernandezo.

K. Maksvytis mačui neregistravo traumas besigydančių Mindaugo Kuzminsko ir Eigirdo Žukausko.

Prieš dvi dienas komandos jau apšilinėjo kojas Las Palmase – lietuviai tuomet laimėjo 82:77.

Pasirengimo ciklą rinktinė užbaigs penktadienį Vilniuje sužaisdama draugiškas rungtynes su Nyderlandais.

Vėliau dar lauks pasaulio čempionato atrankos „langas“: rugpjūčio 24 d. lietuviai viešės Vengrijoje, rugpjūčio 27 d. Kaune priims Juodkalniją.

Repeticijose prieš rugsėjo 1 d. startuojantį Europos čempionatą K. Maksvyčio auklėtiniai prieš tai po du kartus įveikė Estiją (84:70 bei 90:88) ir Suomiją (76:61 bei 87:52).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)