16-ą rungtynių minutę taiklų tolimą šūvį paleidęs 23-ejų kaunietis emocingai mostelėjo kumščiu.

Viduje jis turėjo lengviau atsidusti: šią vasarą M. Grigoniui puolime nesisekė fatališkai.

„Krepšys atrodė kaip užkeiktas. Bet ne pirmą kartą taškus įmetu. Turėjo kažkada „pramušti“, tikiuosi, nuo šiol pataikysiu geriau“, – komentavo būsimas Berlyno ALBA (Vokietija) klubo legionierius.

Ne jis vienas sekmadienį Lietuvos ekipos gretose bandė laimę atakuodamas nuo trijų taškų linijos. Lietuviai iš toli metė net dažniau nei Italija – pripažintų snaiperių komanda (atitinkamai 28 ir 26 bandymai). Tikslą pasiekė po 11 abiejų ekipų metimų.

M. Grigonis atviravo, jog tokio plano prieš rungtynes rinktinė neturėjo. Svarbiausia buvo neutralizuoti italų toliašaudę artileriją.

Pastaroji pirmame kėlinyje pataikė 5 iš 6 mestų tritaškių. Bet po antro kėlinio komandų pataikymo procentas jau buvo lygus, ir daugiau stebuklų atakuodami iš toli Italijos krepšininkai nebedemonstravo, ne kartą prametė ir visiškai laisvi.

M. Grigonis buvo vienas tų, kurie įsisiautėti neleido oponentų lyderiui Marco Belinelli.

„Iš pradžių jie labai gerai pataikė. Pradėjome gintis agresyviau, arčiau dengiamųjų. Tai pasiteisino. M. Belinelli? Mano darbas buvo pasirūpinti, kad jis atliktų nepatogius metimus. Jei įmeta, nieko nepadarysi. Todėl jis NBA ir žaidžia. Bet manau, kad jį sustabdėme“, – svarstė M. Grigonis.

Pats Lietuvos rinktinės gynėjas į aikštę buvo mestas antrą kartą Europos čempionate. Pirmąją dvikovą su Gruzija (77:79) jis praleido ant atsarginių suolo.

„Nesistebiu, kad laimėjome prieš italus. Turėjome laimėti ir prieš gruzinus. Esame daug geresnė komanda.

Bet ši pergalė nieko nereikš, jei antradienį nenugalėsime Ukrainos. O jei laimėsime, viskas bus gerai, liks tik vokiečiai“, – į priekį žvelgė M. Grigonis.

Pirmadienį B grupės varžybas pertrauks poilsio diena, o artimiausias rungtynes Lietuvos rinktinė žais antradienį, nuo 15.45 val., su Ukraina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)