Tiesa, ar keliolika tūkstančių žiūrovų Belgrado „ŠTARK“ arenoje išvys ryškiausias Serbijos rinktinės žvaigždes, kol kas lieka neaišku. Penktadienį spaudos konferencijoje serbų strategas Aleksandras Džordževičius nestokojo geros nuotaikos ir pokštavo paklaustas, ar šeštadienį mes ant parketo Bogdaną Bogdanovičių ar Nikolą Jokičių.

„Ne“, – linksėdamas galvą šypsojosi serbų vedlys, o jo atsakymas pralinksmino dvi dešimtis serbų žurnalistų.

Anot Mindaugo Kuzminsko, žinoma, būtų įdomu jėgas išbandyti prieš ryškiausias serbų žvaigždes.

„Be abejo, aš norėčiau, kad jie rungtyniautų kuo stipresne sudėtimi. Kitą vertus, tai varžovų sprendimas, jų reikalai, jų pasiruošimas. Mes žiūrime į savo kiemą, nesvarbu, kas bus aikštelėje, su tais ir kausimės.

Dar tikrai turime aibę dalykų, kuriuos turime tobulinti. Manau, tokios rungtynės su tokiais varžovais, stebint tiek žiūrovų labiau atskleis mūsų silpnąsias puses. Žinosime, kur link turime judėti, kur labiau pasistengti“, – po šeštadienio treniruotės kalbėjo M. Kuzminskas.

Serbai ir lietuviai susitiks po beveik ketverių metų, paskutinį kartą abi rinktinės kovojo 2015-ųjų rugsėjį Europos čempionato pusfinalyje, kuriame Lietuva netikėtai (67:64) įveikė favoritę laikytą Serbijos ekipą.

Penktadienį spaudos konferencijoje šią akistatą prisiminė ir A. Džordževičius, negailėjęs pagyrų Lietuvos komandai.

„Kiek kaiko prabėgo nuo to mačo? Keleri metai, taigi, ne mes esame favoritai, o jūs“, – teigė strategas, paklaustas apie serbams klijuojamą būsimo planetos čempionato favoritų etiketę.

Anot jo, galima kalbėti apie pasiruošimo etapą, būtiną susižaidimą, kitas detales, tačiau bet kokiu atveju rezultatas šeštadienį bus pirmoje vietoje ir serbai kovos tik dėl pergalės.

„Galiu tik pritarti A. Džordževičiui. Mes esame sportininkai, turime savo ego, mes varžomės, esame kovotojai, tad rezultatas visada yra svarbus, juk niekas nežaidžia tam, kad pralaimėtų. Taip, turime gludinti savo derinius, tobulinti gynybą, mažinti klaidų skaičių ir panašiai, tačiau bet kokiu atveju, norėsime laimėti ir mes“, – tvirtino M. Kuzminskas.

Prisiminęs tą 2015-ųjų Europos čempionatą, puolėjas nusišypsojo – esminis pokytis tas, jog abi rinktinės „paseno“ ketveriais metais. „Mūsų branduolys išlikęs, gal tik keli žaidėjai pasikeitę. Jiems, kurie visada kovoja čempionatų finaluose, vienintelis pralaimėtas pusfinalis buvo būtent prieš mus. Tad tas kartėlis jiems likęs, lygiai taip pat kaip ir mes turime kelias komandas, su kuriomis turime nesuvestų sąskaitų“, – pridūrė vienas komandos senbuvių.

Anot jo, apskritai reikia džiaugtis, kad komanda turi galimybę jau prieš čempionatą susitikti su tokiomis galingomis rinktinėmis.

„Jau žaidėme su ispanais, kurie taip pat turi galingą sudėtį. Kalbant apie artėjančias akistatas su serbais, nemanau, kad svarbu išskirti kažkurį konkretų mačą. Visi testai yra vienodai svarbūs. Kiekvienas mačas yra tam tikru metu, treneriai yra suplanavę visą tą pasiruošimą“, – teigė M. Kuzminskas.

Belgrade galinga serbų rinktinė – puikus lakmuso popierėlis įvertinant mūsų komandos nuveiktus darbus. Užduočių ir konkrečių tikslų komandai mače šeštadienį „ŠTARK“ arenoje netruks.

„Vienareikšmiškai būtina mažinti klaidų skaičių, jų per pirmus du mačus padarėme tikrai per daug, gynyboje neatsikovojome kamuolių, leidome jiems neretai laimėti kovą „po lenta“. Pirmą kartą rungtyniaus Domas su Jonu, bus įdomu juos išbandyti aikštelėje, kaip jie atrodo prieš tikrai galingą priekinę liniją. Tos užduotys, mano akimis, tokios, bet aš juk žaidėjas, o treneriai turi savo planų“, – pridūrė M. Kuzminskas.

Abiejoms komandoms tai bus trečiosios draugiškos rungtynės. Jų pradžia – 22 val. (Lietuvos laiku).

Šiam mačui Lietuvos rinktinės trenerių štabas neregistravo Jono Mačiulio ir Renaldo Seibučio.

Šios rinktinės dar kartą susikaus pirmadienį Kaune. „Krepšinio namų“ paramos rungtynėse visos surinktos lėšos bus skirtos Lietuvos krepšinio istorijos išsaugojimui – „Krepšinio namų“ statyboms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)