Jų vietą užims veteranai Jonas Mačiulis ir Renaldas Seibutis.

Šeštadienį lietuviai Belgrade po atkaklios kovos turėjo pripažinti šeimininkų pranašumą 68:72.

– Kokios pamokos po pirmųjų rungtynių su Serbija?, – žurnalistai paklausė trenerio Mindaugo Brazio.

– Analizei turėjome mažai laiko, peržiūrėjome video. Treniruotė sekmadienį nebuvo sunki. Žiūrėsime, buvo gerų dalykų, buvo blogų. Blogus taisysime, gerus – paliksime. Domas su Jonu kartu pažaidė. Šiandien bandysime jiems leisti pažaisti daugiau, nes pirmose rungtynėse to padaryti neleido pražangos. Galvojame, kad šiandien bus geriau.

– Kokie buvo blogi dalykai pirmose rungtynėse?

– Esmė buvo rungtynių pabaiga. Tikrai turėjome sužaisti geriau. Kai kuriais momentais pametėme galvas, sprendimai nebuvo patys geriausi.

Kita vertus gerai, kad tai nutiko draugiškose rungtynėse. Bandysime tuos dalykus ištaisyti ir tikimės, kad tai nepasikartos.

– Ar šiandien keisis rungtynių akcentai?

– Iš esmės kai kurie dalykai gal ir keisis, bet nedaug. Matote, nebuvo viskas blogai – buvo gerų dalykų ir mes tai akcentavome. Yra vietų, kur juos galime atakuoti ir tuos dalykus bandysime išlaikyti.

Turėsime kitokią rotaciją. Jau žais Jonas Mačiulis ir Renaldas Seibutis. Tad rotacija bus kitokia ir rungtynės jau bus kitokios. Tikimės pergalės.

– Tai bus antros rungtynės per tris dienas. Ar tai turės įtakos?

– Matote, jiems situacija tokia pati. Esame vienodoje situacijoje. Be to, mums lygiai taip pat bus ir Kinijoje. Todėl tai pasiruošimo dalis.

Šiandien nežais Ž. Janavičius ir E. Bendžius. Šį kartą tokie taktiniai sprendimai.

Rungtynių Kaune pradžia – 19:30 val.

Pirmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančios „Krepšinio namų“ paramos rungtynės, kuriose susikaus Lietuvos ir Serbijos vyrų krepšinio rinktinės, bus vienintelės dviejų NBA lietuvių rungtynės prie savų žiūrovų.

„Tiek Jonas Valančiūnas, tiek Domantas Sabonis, pagal Lietuvos krepšinio federacijos susitarimą su NBA klubais, sportuoti su rinktine galėjo pradėti tik nuo rugpjūčio 1 dienos, o J. Valančiūnas dėl tam tikrų niuansų prisijungė tik rugpjūčio 3 dieną, - sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. - Jonas dar be komandinių treniruočių nebuvo pasiruošęs kontrolinėms rungtynėms su Ispanija ir Suomija.

Serbijoje dėl pražangų šis duetas kartu rungtyniavo trumpai, todėl bus labai įdomu vėl išvysti juos žaidžiant kartu“.

„Buvo labai malonu man vėl sugrįžti į aikštę, buvau pasiilgęs to jausmo, o čia dar galimybė rungtyniauti su geriausiais Lietuvos krepšininkais, - kalbėjo „Indiana Pacers“ puolėjas D. Sabonis. - Tikimės, kad į rungtynes Kaune susirinks visi Lietuvos rinktinės gerbėjai ir visu kartu galėsime pasiekti pergalę.

Nors tai bus tik kontrolinės rungtynės, tačiau istoriškai tai vieni iš didžiausių mūsų varžovų aikštėje. Tokį vaizdą pats mačiau augdamas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)