Po trečiadienį įvykusių ketvirtfinalio dvikovų paaiškėjo, kad kovą dėl medalių tęsia Argentina ir Ispanija. Netikėta staigmena tapo vienos iš pasaulio čempionato favoričių Serbijos rinktinės pralaimėjimas ketvirtfinalyje 87:97 Luiso Scola ir Facundo Campazzo vedamai Argentinos rinktinei, o kitoje poroje ispanai 90“:78 susitvarkė su lenkų pasipriešinimu.

Penktadienį vyksiančiuose „FIBA 2019“ pusfinaliuose Argentina susigrums su JAV ir Prancūzijos dvikovos laimėtoja, o Ispanija – su Australijos ir Čekijos rungtynių nugalėtoja.

FIBA pasaulio čempionato atkrintamųjų varžybų medis

Portalas Krepšinis.lt pateikia trečiadienio mūšių tvarkaraštį.

Trečiadienis, dvyliktoji čempionato diena (kada Lietuvos laiku, kokios rungtynės ir kurios grupės):

14.00 val. JAV – PRANCŪZIJA (Donguanas)

Paskutinį kartą pasaulio čempionatų istorijoje abi rinktinės susigrūmė prieš daugiau nei 50 metų – 1963 metais. Tuomet JAV šventė pergalę 81:61. Šviežiausioje tarpusavio dvikovoje Rio de Žaneiro olimpiadoje JAV tik dėka Klay Thompsono 30 taškų šou įveikė prancūzus 100:97.

Kinijoje Greggo Popovichiaus auklėtiniai žengia be pralaimėjimų, tiesa, jų pelnomų taškų vidurkis antrame turnyro etape krito nuo 93 iki 79 taškų. Koją amerikiečiams kiša ir netaiklūs tritaškiai metimai, kuriuos jie Kinijoje meta 32,7 proc. taiklumu.

Kita vertus, po krepšiu jiems gali atsiverti neribotos galimybės, mat prancūzai planetos pirmenybėse rikiuojasi paskutinėje vietoje pagal atkovotus kamuolius – vos 31 per rungtynes. Vincento Collet auklėtinių arkliuku gali būti tritaškiai metimai – juos Les Bleus meta 47,4 proc. taiklumu. Kam geriau pavyks išnaudoti savo stipriąsias savybes, paaiškės jau netrukus.

16.00 val. AUSTRALIJA – ČEKIJA (Šanchajus)

Kažkuri iš šių rinktinių fiksuos istorinį įrašą po šios dvikovos, nes nė viena iš jų iki šiol nežaidė pasaulio čempionato pusfinalyje. Australai aukščiausiai planetos pirmenybėse buvo penkti (1982 ir 1994 metais), o čekai yra apskritai planetos pirmenybių debiutantai.

„Australian Boomers“ kol kas žengia turnyre be pralaimėjimų ir atrodo kaip viena iš komandų, galinčių užkopti ant prizininkų pakylos. Tomašo Satoranskio vedama Čekijos nacionalinė ekipa vienintelė pirmojo aštuoneto rinktinė, patyrusi 2 pralaimėjimus. Prognozes, kad čekai baigs pasirodymą po pirmojo etapo, o vėliau ir antrojo, buvo klaidingos. Ar gali būti, kad spaudimo nejaučiantys čekai pateiks dar vieną staigmeną?

Pirmą kartą FIBA Pasaulio taurės turnyre dalyvauja rekordiškai daug – net 32 rinktinės, kurios grumiasi ne tik dėl medalių ir Naismitho vardo taurės, bet ir kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes.

Šešių bilietų į 2020-ųjų olimpiadą savininkai jau žinomi: tai – Japonija (šeimininkė), Australija (Okeanijos atstovė), JAV ir Argentina (stipriausios Amerikos komandos), Nigerija (geriausia Afrikos rinktinė čempionate) ir Iranas (pajėgiausia Azijos komanda).

Artimiausiu metu paaiškės dar du laimingieji: abu kelialapius gaus Europos žemyno atstovai, Kinijoje nukeliausiantys toliausiai.

Tuo metu kova dėl likusių keturių vietų Tokijo olimpinėse žaidynėse užvirs kitų metų birželį vyksiančiuose keturiuose atrankos turnyruose, viename kurių pasirodys ir Lietuvos rinktinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)