Per komandų pristatymą Martynui buvo suteikta proga paskutinį kartą prasibėgti per krepšinio parketą, su buvusiais bendražygiais kepštelint delnais.

„Marčiau! Marčiau“, – atsistoję dėkojo sausakimšai „Siemens“ areną užpildę gerbėjai, o Arvydas Sabonis įteikė įrėmintus Lietuvos marškinėlius su žaidėjo pavarde.

31-erių gynėjas tikrai ne taip planavo savo atsisveikinimą su Lietuvos rinktine ir apskritai krepšiniu, tačiau kūnas paprasčiausiai nebeatlaikė.

„Ir iš tikrųjų supratau, kad pagaliau tos kankynės baigėsi. Paskutinius metus aš tikrai kankinausi. Nesibaigiančios procedūros, skausmai, vaistai. Supratau, kad dabar jau viskas okay“, – prisimindamas savo paskutines karjeros rungtynes „Sporto namai“ straipsnyje prisiminė M. Pocius.

Profesionalo karjerą 196 cm ūgio šoklusis vilnietis pradėjo 2010 metais Kauno „Žalgiryje“ ir jau pirmąją vasarą debiutavo Lietuvos rinktinėje. O debiutas buvo aplaistytas šampanu – mūsiškiai iš pasaulio čempionato Turkijoje grįžo su bronzos medaliais.

Marčius Lietuvos rinktinės marškinėlius vilkėjo ir 2011-ais gimtinėje vykusiose Senoje žemyno pirmenybėse bei 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse, o 2013-aisiais iš Slovėnijos grįžo su Europos čempionato sidabru.

Paskutinį kartą nacionalinės komandos garbę jis gynė 2014 metų planetos pirmenybėse. Vėliau sekusią vasarą M. Pocius nusprendė laisvą laiką paskirti traumų gydymui, o pernai dėl vis labiau prastėjančios sportinės formos jau nebesulaukė net Jono Kazlausko kvietimo į Palangą.

Iš viso gynėjas su rinktine sužaidė 45 oficialias rungtynes, kuriose pelnė 341 tašką.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)