„Nejaučiu įtampos. Apskritai mėgaujuosi tuo, kad galiu čia žaisti“, – Marius tikino po pirmosios lietuvių pergalės čempionate prieš vengrus.

„Kokia čia gali būti našta ant pečių. Ateini, žaidi, atiduodi visą save ir tikiesi geriausio rezultato“, – beveik tą patį Marius pakartojo po 87:70 pasiektos pergalės prieš bosnius, atvėrusios rinktinei kelią į čempionato atkrintamąsias varžybas.

Pirmame susitikimo su bosniais kėlinyje M. Grigonis varžovams atseikėjo 4 tritaškius iš eilės ir per ketvirtį surinko 14 taškų, tačiau vėliau jo laiką ant parketo gerokai apribojo asmeninės pražangos.

„Teisėjai nenorėjo duoti žaisti daugiau, tai teko žaisti mažiau, – sau įprastai lakoniškai situaciją vertino Grigonis. – Padarėme savo darbą ir judame toliau.“

Nors kai kurie rinktinės krepšininkai pripažino, kad po trijų pralaimėjimų iš eilės jautė vis labiau slegiantį psichologinį spaudimą, M. Grigonis šiuo aspektu gana išskirtinis. 28-erių kaunietis bent jau iš pirmo žvilgsnio buvo ir yra visiškai ramus ir tikina, kad komanda net ir sudėtingoje situacijoje išliko kieta kaip kumštis – žaidėjai tik palaikė ir ragino vieni kitus.

„Žiniasklaidos darbas mūsų klaidas išskirti, kad komentatoriai „heitintų“. Tačiau visas mūsų dvyliktukas ir treneriai vieni kitus palaikome, kad niekas komandoje ant nugaros plytų nenešiotų“, – pabrėžė jis.

Anot M. Grigonio, tobulinti žaidime dar yra ką, tačiau pozityvių dalykų vis daugiau.

„Būtų gerai,kad galėtume dar kokybiškiau gintis. Tačiau yra kažkoks puolimas, judėjimas, treneriai pridėjo rotacijos. Man asmeniškai norėtųsi žaisti dar greičiau“, – teigė snaiperis.

Prieštarauti sudėtinga, nes net ir gana įtikinamai laimėtose rungtynėse su bosniais lietuviai po greitų atakų pelnė tik 4, o varžovai – 8 taškus.

Pažymėtina, kad Lietuvos rinktinė toliau išlieka viena iš mažiausiai čempionate kamuolių perimančių komandų. Lietuviai tarp 24 ekipų šioje statistikos kategorijoje yra priešpaskutiniai (vid. 4 perimti kamuoliai per rungtynes).

B grupės turnyrą Kelne Lietuvos rinktinė pradėjo trimis pralaimėjimais Slovėnijai (85:92), Prancūzijai (73:77) ir Vokietijai po dviejų pratęsimų (109:107), ketvirtame ture 87:64 sutriuškino Vengrijos krepšininkus, o grupės varžybas užbaige pastarąja pergale prieš bosnius.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Jau aišku, kad bosniai grupėje liko penkti, o vengrai užėmė šeštąją vietą. Abiems šioms rinktinėms čempionatas yra baigtas. Lietuvos rinktinė grupėje užėmė ketvirtąją vietą ir į kišenę įsidėjo bilietus į Berlyną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją