Abi pusės sutarė dėl trejų metų bendradarbiavimo, kuris prasidės jau nuo gruodžio pradžios, su galimybe jį pratęsti ilgesniam laikui.

J. Jocytė jau viešėjo pas Tony, kur net tik apžvelgė jo valdas, bet ir dalyvavo treniruotėse kartu su Eurolygos bei WNBA – lygos, kurios duris vieną dieną svajoja praverti pati – krepšininkėmis: Marine Johannes iš Niujorko „Liberty“, Alysha Clark iš Siatlo „Storm“ ir Clarissa Dos Santos iš San Antonijaus „Stars“.

Gerą valandą Justė akis į akį bendravo ir su pačiu T. Parkeriu, kuris klausinėjo jos, kokiomis sąlygomis mergina treniruojasi Lietuvoje ir kaip jai sekasi žaisti. O vos 13 metų J. Jocytei sekasi puikiai: šį rudenį tik debiutavusi Moterų lygoje ji iškart įsiveržė į naudingiausių žaidėjų gretas, kurį laiką net pirmavo.

Justė Jocytė / FOTO: Matas Baranauskas

Aukščiausioje mūsų šalies lygoje paauglei dominuojant tarp moterų į perspektyvą jai vykti tobulėti svetur vis rimčiau žiūrėjo ir jos tėvai, ir rinktinės treneris Mantas Šernius, pakvietęs Justę jau šį lapkritį (14 d. su Albanija ir 17 d. su Turkija) apsivilkti nacionalinės komandos aprangą.

Apie tai, kad artimiausiu metu bus permainų, viename socialinių tinklų buvo parašiusi pati krepšininkė. „Atėjo laikas atverti naują puslapį“, – rašė pati krepšininkė, patraukusi ir keturiskart NBA čempiono Tony Parkerio dėmesį.

Jog Justei būtina išvykti ir tobulėti užsienyje, viešėdamas DELFI „Krepšinio zonos“ laidoje neseniai sakė ir Lietuvos moterų rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius.

Rinktinėje J. Jocytė turėtų debiutuoti kitos savaitės rungtynėse su Albanija.

„Lietuvos moterų lyga – ne Ispanijos, ne Rusijos ir ne Turkijos čempionatų lygio. Manau, gerai, kad ji jau žaidžia ten, jai buvo laikas žengti tą žingsnį į priekį. Gaila tik, kad Lietuvoje tokio amžiaus talentingoms mergaitėms paprasčiausiai nėra, ką daryti ir kur tobulėti. Vyksta tiesiog talento konservavimas.

Manau, kad Justei reikia galvoti apie tą pačią T. Parkerio mokyklą ar surasti Amerikoje vietą, kur yra aukštas lygis ir ji galėtų tobulėti, nes ji tikrai turi talentą, jį tik reikia išnaudoti“, – tvirtino specialistas, treniruojantis ir Prienų vyrų komandą LKL čempionate.

„Jai reikia važiuoti, nes Lietuvoje nėra sąlygų ir jos amžiaus merginų, kurios duotų kovą. Aš esu tikrai už tai. Kad ir kur ji išvažiuotų, tai būtų geras žingsnis tolesnei jos krepšinio karjerai“, – pažymėjo jis.

Pokalbis apie J. Jocytę ir moterų rinktinę – laidoje „Krepšinio zona“ nuo 25:10 min.:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)