Iki šiol pasaulio krepšinio čempionatuose Lietuvos rinktinės rekordas buvo pergalė 41 taško persvara –1998-aisiais mūsiškiai 97:56 sutriuškino Pietų Korėją.

Nuo pat dvikovos pradžios lietuviai užtikrintai jautėsi aikštėje ir žingsnis po žingsnio didino skirtumą savo naudai. Gerą impulsą davė Marius Grigonis, Domantas Sabonis, iš jų estafetę perėmė Mantas Kalnietis ir Jonas Valančiūnas. Varžovų lyderiai beveik neturėjo progos atakuoti krepšį.

Po pirmo kėlinio D. Adomaičio auklėtiniai pirmavo 27:10, po dviejų – 48:21. Trečiame ketvirtyje skirtumas perkopė 40 taškų ribą ir toliau augo.

Po didžiosios pertraukos taikliais tolimais metimais prapliupę lietuviai ėmė grėsmingai tolti ir susikrovė net 47 taškų persvarą (73:26). Paskutinis ketvirtis buvo tik formalumas šiose rungtynėse

Gražių epizodų „alley oop“ stiliumi pasiūlė Arnas Butkevičius, dėjimais iš viršaus džiugino J. Valančiūnas ir D. Sabonis. Didžiausias skirtumas šioje dvikovoje buvo 57 taškai - vos 4 taškais mažiau nei visų laikų Lietuvos rinktinės rekordas.

Lietuva: Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas (11 atk.k.) ir Mantas Kalnietis (8 rez.p.) po 13, Marius Grigonis 12, Mindaugas Kuzminskas 11, Lukas Lekavičius ir Paulius Jankūnas po 10, Jonas Mačiulis 8, Arnas Butkevičius 6, Renaldas Seibutis 3, Edgaras Ulanovas 2, Rokas Giedraitis 0.

Senegalas: Ibrahima Faye, Maurice'as Ndouras ir Babacaras Toure po 8.

Po dvikovos su Senegalu mūsų šalies atstovų antradienį lauks akistata su Kanada (rugsėjo 3 diena, 14.30 val.), o ketvirtadienį – su Australija (rugsėjo 5 diena, 14.30 val.).

Pirmose pasaulio krepšinio čempionato rungtynėse H grupėje Kanados rinktinė sužaidė vieną beveik tobulą kėlinį puolime, tačiau padiktuoto tempo neišlaikė ir 92:108 (20:29, 20:23, 37:24, 15:32) nusileido Australijai.

Pirmas dvi vietas H grupėje užėmusios ekipos žengs į kitą etapą, kur vėl varžysis L grupėje. Čia bus ir dvi geriausios G grupės rinktinės ( G grupėje žaidžia Prancūzija, Vokietija, Jordanija ir Dominikos Respublika).

Į I pogrupį pateks A grupės stipriausios dvi komandos, kurios kovos su B grupę įveikusiomis rinktinėmis. J pogrupyje susitiks C ir D grupės komandos, K pogrupį sudarys pajėgiausios E ir F grupių ekipos, L pogrupį – G ir H grupių ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (672)