Pirmose antrojo pasaulio krepšinio čempionato etapo L grupės rungtynėse šeštadienį (rugsėjo 7 dieną) 15 val. Lietuvos nacionalinė ekipa (2/1) žais su pirmą vietą G grupėje užėmusia Prancūzijos (3/0) rinktine.

Paskutinėse G grupės rungtynėse dėl pirmos vietos prancūzai ketvirtadienį be didesnio vargo 90:56 nugalėjo Dominikos Respubliką (2/1) ir iškovojo trečią pergalę.

Antrąsias L grupės rungtynes D. Adomaičio auklėtiniai žais pirmadienį (rugsėjo 9 dieną) 11 val. su Dominikos Respublika.

Į ketvirtfinalį pateks pirmąsias dvi vietas užėmusios rinktinės. Žiūrint dar toliau, labai svarbi ir L grupės nugalėtojo pozicija, nes antros vietos savininko ketvirtfinalyje greičiausiai lauktų JAV rinktinės, kuriai prognozuojamas triumfas K grupėje, barjeras.

Tuo metu komanda, kuri Nankine finišuos pirmoje vietoje, sau į ketvirtfinalio porą veikiausiai gaus ne amerikiečius, o labiau pažeidžiamus oponentus iš K grupės – brazilus (3/0), graikus (2/1) arba čekus (2/1).

Realiausi scenarijai Lietuvos rinktinei L grupėje:

– tampa grupės nugalėtoja, jei nugali ir prancūzus, ir dominikiečius, o australai nusileidžia prancūzams, bet ne Dominikai, ir Lietuvos tarpusavio taškų skirtumas yra geriausias iš trijų komandų. Tada rikiuotė būtų tokia: 1. Lietuva (4/1). 2.-3. Australija (4/1) ir Prancūzija (4/1). 4. Dominika (2/3).

– užima antrą vietą grupėje ir patenka į ketvirtfinalį, jei nugali ir prancūzus, ir dominikiečius, o prancūzai nusileidžia australams. Tuomet: 1. Australija (5/0 arba 4/1). 2. Lietuva (4/1). 3. Prancūzija (3/2). 4. Dominika (3/2 arba 2/3).

– užima antrą vietą grupėje ir patenka į ketvirtfinalį, jei nugali ir prancūzus, ir dominikiečius, o prancūzai pranoksta australus ir Lietuvos tarpusavio taškų skirtumas yra antras geriausias tarp trijų komandų: 1. Prancūzija arba Australija (4/1). 2 Lietuva (4/1). 3. Prancūzija arba Australija (4/1). 4. Dominika (2/3).

– lieka už borto visais kitais atvejais, išskyrus:

Mažai tikėtini scenarijai:

– tampa grupės nugalėtoja ir patenka į ketvirtfinalį iš pirmos vietos, jei įveikia Dominiką ir Prancūziją, o pastaroji nugali Australiją, kuri netikėtai pralaimi ir Dominikai. Tokiu atveju Lietuva turės 4/1, Prancūzija 4/1, Australija 3/2, Dominika 3/2.

– finišuoja antroje grupės vietoje, jei įveikia Prancūziją, bet ne Dominiką (o bendras šių dviejų mačų skirtumas yra bent +35 taškai mūsų naudai), savo ruožtu prancūzai dar suklumpa ir prieš Australiją, kuri patiesia dominikiečius. Tokiu atveju: 1. Australija 5/0. 2. Lietuva 3/2. 3-4. Dominika 3/2 ir Prancūzija 3/2.

Scenarijus, kai Lietuva galėtų žengti tolyn net ir pralaimėjusi Prancūzijai:

– užima antrą vietą grupėje ir patenka į ketvirtfinalį, jei įveikia Dominiką daugiau nei 5 taškų skirtumu, bet ne Prancūziją, o pastaroji nugali Australiją, kuri netikėtai pralaimi Dominikai, ir lietuvių tarpusavio santykis su dominikiečiais ir australais būna pats geriausias. Tada pirma – Prancūzija 5/0, antra Lietuva 3/2, trečia ir ketvirta – Dominika su Australija (abi po 3/2).

Antrojo etapo tvarka

Naujosios grupės:

I grupė (Fošanas): Lenkija (3/0), Argentina (3/0), Venesuela (2/1), Rusija (2/1).

J grupė (Uhanas): Ispanija (3/0), Serbija (3/0), Puerto Rikas (2/1), Italija (2/1).

K grupė (Šendženas): JAV (3/0), Brazilija (3/0), Čekija (2/1), Graikija (2/1).

L grupė (Nankinas): Prancūzija (3/0), Australija (3/0), Dominika (2/1), Lietuva (2/1).

Į ketvirtfinalį iš naujųjų grupių keliaus po dvi pajėgiausias rinktines, o į jį nepatekusios komandos dėl 9-16 vietų nesivaržys – jų pozicijos bus nustatytos pagal ligtolinius rezultatus.

Ketvirtfinalį išgyvenusios komandos žengs į pusfinalį, o kitos toliau kovos dėl 5-8 vietų. Pusfinalio nugalėtojai susigrums didžiajame finale, o kiti du pusfinalininkai susitiks dėl bronzos.

Pirmą kartą FIBA Pasaulio taurės turnyre dalyvauja rekordiškai daug – net 32 rinktinės, kurios grumiasi ne tik dėl medalių ir Naismitho vardo taurės, bet ir kelialapių į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (331)