Regis, nesėkmė mače prieš lietuvius smarkiai nesugadino keturis kartus per karjerą Eurolygą laimėjusio trenerio nuotaikos.

Mat 57-erių specialistas po mačo tvirtino, jog liko patenkintas auklėtinių žaidimu.

„Puikios rungtynės, negaliu nesididžiuoti savo komanda dėl to, kaip ji priešinosi varžovams, nusitaikiusiems į medalius šiame čempionate. Jei šis mačas buvo testas, turėjęs patikrinti, ar esame pasirengę žaisti su galingesne, labiau patyrusia ir daugiau talento turinčia komanda, jį išlaikėme visai neblogai. Mano žaidėjai pademonstravo nepaprastą valią, bandydami pasivyti puikiai pataikiusius lietuvius“, – kalbėjo Italijos rinktinės strategas.

Liūdnesnis jam buvo faktas, jog mačo nebaigęs vienas ekipos lyderių Nicolo Melli jaučia kelio skausmus. Bet ir komentuodamas jo situaciją E. Messina sugebėjo pajuokauti.

Italas prisiminė San Antonijaus „Spurs“ klubo vairininką Greggą Popovichių, kurio asistentu dirba NBA lygoje, ir jo įpročius.

Ne šiaip sau – pats G. Popovichius buvo atvykęs į Tel Avivą ir stebėjo, kaip sekasi jo padėjėjui.

„Gydytojas griežtai rekomendavo Nicolo nebežaisti, jei nenorime, kad jo būklė pablogėtų. Krepšininkas veržėsi atgal į aikštę, bet turėjau jį sustabdyti. Žinote, aš dirbu treneriui Popovichiui. Jis mane atleistų, jei mesčiau traumuotą žaidėją į aikštę. Geriau jau nueisiu į bažnyčią pasimelsti, kad Nicolo atsigautų iki kito mačo“, – šypsojosi E. Messina.

Trenerį surimtėti privertė klausimas apie Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) įvykdytą varžybų reformą. Nuo šiol dėl vietų pasaulio čempionate rinktinės grumsis atrankos varžybose, kurios vyks klubų sezono metu. Dėl to nacionalinės komandos turės verstis be NBA ir Eurolygos žaidėjų.

„Skaičiau, ką sakė Željko Obradovičius, skaičiau Šarūno Jasikevičiaus komentarus, girdėjau visas tas kalbas. Man keista, kad tokie sprendimai priimami be žaidėjų ir trenerių žinios. Galėčiau ir griežčiau pakalbėti, bet nemanau, kad dar yra ką pridurti prie to, ką pasakė mano kolegos. Esu įsitikinęs, kad visos federacijos degs iš gėdos, kai reikės vienus žaidėjus kviesti atrankos rungtynėms, o paskui prašyti juos pasislinkti į šoną ir užleisti vietą geresniems krepšininkams finaliniame etape. Tai – pažeminimas“, – kategoriškas specialistas.

Netyčiomis E. Messiną už liežuvio dar labiau timptelėjo spaudos konferencijos vedėjas, paprašęs diskutuoti tik apie praėjusias rungtynes.

„Juk jos buvo puikios“, – nukreipti kalbą bandė vedėjas.

Bet E. Messina pasigavo šią mintį ir nuo jos užsiplieskė dar labiau.

„Būtent. Rungtynės buvo puikios dėl to, kad žaidė Jonas Valančiūnas, Marco Belinelli, N. Melli. Šiuos vaikinus norėtumėte matyti kiekvieną kartą, kai varžosi nacionalinės rinktinės. Juk jūs tai norite matyti“, – pakėlęs balsą pirštu mosavo italas.

Primename, kad po Europos čempionato E. Messina ketina atsisveikinti su Italijos rinktine ir grįžti į tarptautinį krepšinį nebesiruošia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)