Sekmadienį čempionato šeimininkai savo kelionę Berlyne užbaigė pergale 82:69 prieš Lenkiją.

Atėjo laikas švęsti, o čia Vokietijos rinktinei galėtų praversti N. Giffey patarimai – 31-erių krepšininkas svariausią karjeros pasiekimą užfiksavo gimtajame mieste.

Tik buvęs žalgirietis nebuvo nusiteikęs laukti, kol komanda pajudės į niekada nemiegantį naktinį Berlyną.

„Tikiuosi, rūbinėje bus ko nors išgerti. Vakarėlis turėtų būti neprastas“, – kalbėdamas su Delfi, šypsojosi N. Giffey.

Vokietija Europos pirmenybių prizininke tapo trečią kartą – ir pirmąsyk pelnė bronzą. 1993 metais vokiečiai buvo stipriausi žemyne, 2005-aisiais iškovojo sidabrą.

„Esu absoliučiai laimingas. Laimingas dėl to, kaip susiklijavo ši komanda, kokį krepšinį ji žaidė. Dabar turime kur kas daugiau talentų nei, tarkime, prieš penkerius metus, turime puikių lyderių ir komandinę dvasią. Puikus pasiekimas mums ir Vokietijos krepšiniui, net nepaisant pralaimėjimo pusfinalyje Ispanijai“, – patikino N. Giffey, paskutinėse turnyro rungtynėse žaidęs tik 5 min. ir pelnęs 2 taškus.

Atkrintamosiose varžybose jam teko menkesnis vaidmuo nei grupių etape, bet ant kaklo dabar spindi išsvajotas medalis.

Kitaip nei „Žalgiryje“, kur vokietis nei pats atsiskleidė, nei galėjo pasiguosti komandos pasiekimais: Eurolygoje kauniečiai liko paskutiniai, negana to, prarado ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sostą.

„Tiesiog tikėjau savimi, ėjau savo keliu, nenustojau dirbęs. Metai gali būti siaubingi ir tau, ir tavo komandai, bet reikia nenuleisti galvos. Tai ir yra profesionalumas. Esu tikras, kad „Žalgiriui“ šiame sezone seksis geriau, esu tikras, kad manęs taip pat laukia geresnis sezonas“, – komentavo naujo klubo vis dar neturintis žaidėjas.


Tuo metu sekmadienį pralaimėjusios Lenkijos trofėjų galerijoje lieka daugiau nei pusę amžiaus skaičiuojantys medaliai: 1963-ųjų sidabras bei 1939, 1965 ir 1967 metais laimėta bronza.

Primename, kad Europos čempionato finale į svarbiausią kovą stoja Prancūzija ir Ispanija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)