Tą rugpjūčio 23-iosios vakarą Adas, kaip ir daugelis Lietuvos krepšinio sirgalių, sėdėdamas prie televizoriaus stebėjo rinktinės akistatą su Islandijos krepšininkais. Jų išvakarėse „ačiū“ iš Dainiaus Adomaičio lūpų išgirdęs krepšininkas jau planavo po kelių dienų poilsio prisijungti prie naujosios savo komandos „Lietkabelio“ treniruočių.

Bet viską pakeitė viena ataka. Gynyboje plušėjęs L. Lekavičius užmynė Artūrui Gudaičiui ant kojos ir gana stipriai kryptelėjo čiurną. Nors 23-ejų vikrusis įžaidėjas iš skausmo iš pradžių ir čiupo savo koją, tačiau ant parketo dar sugebėjo prabėgioti apie pusę minutės.

Visgi skausmas galiausiai nugalėjo – keitimo pasiprašęs Atėnų „Panathinaikos“ naujokas atsidūrė gydytojo Vytenio Trumpicko rankose. Luko koją apžiūrėjęs specialistas nusprendė nieko nelaukti ir kartu su rinktinės varikliuku patraukė į ligoninę.

„Tiesą sakant, tai to momento net nepastebėjau. Tiesiog naujienų portaluose perskaičiau, kad Lukas gavo traumą ir išvažiavo į ligoninę darytis tyrimus. Tada supratau, kad visko gali nutikti, todėl galiu sulaukti skambučio“, – tą trečiadienio vakarą prisiminė A. Juškevičius,

Prabėgus kiek daugiau nei valandai po lengvos mūsiškių pergalės prieš islandus Lietuvą apskriejo žinia – Lukui diagnozuotas dešinės kojos antro padikaulio lūžis.

Netrukus suskambėjo ir Ado telefonas.

„Treneris paskambino vėlokai vakare ir pranešė, kad turiu dalyvauti kitą dieną treniruotėje, – prisiminė 194 cm ūgio gynėjas. – Mano mintys jau buvo kitoje komandoje, tačiau dabar esu rinktinės sudėtyje ir pilnavertis jos narys.“

Lukas Lekavičius

Be jokių dvejonių prie likusio rinktinės 11-liktuko prisijungęs Adas toli gražu nepasijuto vėl įmestas į ugnį – nuo pirmos dienos treniruotėse plušėjęs žaidėjas nespėjo pamiršti nei derinių, nei D. Adomaičio žaidimo sistemos subtilybių.

Apsiprasti su ne itin įprasta situacija A. Juškevičiui padėjo ir patirtis – identiškoje padėtyje kaunietis buvo atsidūręs ir 2014 metais, kai lėktuve į pasaulio čempionatą užėmė sunkią peties pirmenybių išvakarėse traumą patyrusio Manto Kalniečio vietą.

Ir tada daugeliui netikėtai Adas iššovė – prie Jono Kazlausko kariaunos žygio iki eletinio ketverto prisidėjo 8,2 taško ir 1,6 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais.

Tiesa, šią vasarą D. Adomaitis per visas draugiškas rungtynes jį ant parketo išleido vos 34-ioms minutėms, todėl mažai kas tikisi tokio paties krepšininko žybtelėjimo ir debiutiniame Europos čempionate.

Bet dėl potencialiai mažo žaidimo laiko per daug nesikremta ir pats A. Juškevičius.

„Man treneris yra pasakęs aiškų vaidmenį – bus momentų, kai mane išleis į aikštę, kad duočiau pailsėti gynėjams: tiek Mantui, tiek antros pozicijos žaidėjams. Turiu būti pasiruošęs žaisti abejose pozicijose: suteikti jiems poilsio ir dirbti gynyboje, – Krepšinis.lt pasakojo Adas.

– Svarbiausia, kad komanda laimėtų – savo ego kiekvienam reikia pasidėti į šoną ir viską daryti dėl komandos. Jeigu nežaidi, turi atiduoti visą energiją palaikydamas komandą nuo suolo.“

D. Adomaičio krikštas Lietuvos rinktinėje, dar nė neįvykus pirmosioms oficialioms rungtynėms, pažymėtas galvos skausmų gausa. Iš pradžių Gediminas Orelikas patyrė peties traumą ir išsibraukė save iš kandidatų sąrašo, vėliau Indianos „Pacers“ nepritarė Domanto Sabonio atvykimui, o Marius Grigonis ir Evaldas Kairys patyrė čiurnų traumas.

Kai šie abu rinktinės kandidatai išsilaižė žaizdas, komandą sukrėtė Luko netektis. Tuomet mūsiškiai net daugiau nei parą pavėlavo atskristi į Tel Avivą dėl lėktuvo techninių problemų. Negana to, pirmųjų rungtynių su gruzinais išvakarėse prie komandos prisijungti nepavyko Donatui Motiejūnui.

Dėl Hjustone siaučiančios audros sūnaus susilaukusiam 26-erių aukštaūgiui kaip reikiant pasunkėjo galimybės atvykti į vieną iš keturių Europos čempionato sostinių.

„Kiekvienais metais būna kažkokių nesklandumų – nuo jų nepabėgsi. Kiekvienais metais kažkas būna: kažkam trauma, kažkada autobusas buvo sugedęs. Tai normalus gyvenimas, normalus procesas ir nėra čia jokių blogų ženklų.

Reikia tiesiog negalvoti apie tuos dalykus, kurių negali kontroliuoti – negali pats patvarkyti lėktuvo, todėl supranti, kad kitaip ir negali būti. Neapsikrauname neigiamais dalykais“, – paklaustas, kaip komandos iš ritmo neišmuša tokie incidentai, atsakė A. Juškevičius.

Savo tvirtumą jau ne vieną išbandymą šią vasarą atlaikiusi Lietuvos rinktinė galės įrodyti šį vakarą, kai nuo 18.30 val. stos į pirmąją kovą B grupėje prieš kovinguosius gruzinus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)