„Galima sakyti, kad įtampa kažkiek nukrito, – pripažino 198 cm ūgio puolėjas. – Pirmoji rungtynių dalis buvo nervinga. Po geros pradžios pametėme galvas, buvo daug klaidų, netvarkos, kur galėtume protingai sužaisti. Varžovai pelnė lengvus taškus.

Svarbiausia, kad ilgosios pertraukos metu susitelkėme psichologiškai. Sutarėme, kad reikia branginti kamuolį, įžaisti jį. Viskas pavyko ir, matėte patys, žydai toliau neatsitiesė.“

Būtent Edgaras ir buvo vienas pagrindinių lemiamo spurto trečiame ketvirtyje iniciatorių: du Mindaugo Kuzminsko tritaškiai, Ūlės taškai greitame puolime bei du baudų metimai ir penkių Artūro Gudaičio baudų metimų tirada.

Būtent ši trijulė leido Lietuvos komandai atitrūkti 19 taškų skirtumu (68:49), kuris šeimininkams buvo jau nebepanaikinamas.

„Žinoma, geriausios mano rungtynės. Oficialių rungtynių nesu daug žaidęs, vos antrosios. Svarbiausia, kad tai pirmoji pergalė man su Lietuvos rinktine. Smagu prisidėti kaip galima geriau“, – savo žaidimą vertino per 23 minutes 18 taškų, 4 atšokusius kamuolius ir 15 naudingumo balų surinkęs puolėjas.

Tiek jis, tiek kiti lietuviai, tiek visas atsarginių žaidėjų suolelis po sėkmingesnių momentų ar atkarpų itin emocingai vienas kitą sveikindavo. Būtent tokių emocijų E. Ulanovas labiausiai pasigedo pirmoje akistatoje prieš gruzinus.

„Pirmose rungtynėse mums trūko tokio pykčio, užsivedimo. Šiandien momentais tiesiog sprogome. Tos emocijos gerai – kai gauni jų pliūpsnį, komandoje atsiranda geros energijos“, – aiškino jis.

Bet ne ką mažiau energijos į mūsų komandos žaidimą įpūtė ir sirgalių armija, savo skanduotėmis karts nuo karto užgožę net keturis kartus didesnę vietinių krepšinio gerbėjų armiją.

„Neįtikėtinas palaikymas – patys matėte. Turime patys duoti kovą, tuomet ir fanams lengviau mus palaikyti. Mes jiems atsidėkojame geresniu žaidimu. Dvigubas darbas šiandien. Didelė padėka jiems“, – kalbėjo Ūlė.

Bet laiko džiaugtis Lietuvos krepšininkams nebus daug – po kur kas mažiau nei paros jų laukia kol kas rimčiausias riešutas Italijos rinktinė. Ši akistata sekmadienį prasidės nuo 18.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)