Ispanai penktadienį „Mercedes-Benz“ arenoje tryško laime, o Rudy Fernandezas netgi paskraidė ant komandos draugų rankų.

Dar vienas „La Familia“ pasiūlytas netikėtumas – pergalė prieš vokiečius 96:91 – visą komandą pakėlė ant sparnų.

Bet tik ne dabartinių pasaulio čempionų rinktinės atstovus žiniasklaidai, kurie ir po tokio triumfo stropiai skaičiavo žurnalistų žaidėjams užduodamus klausimus, skubindami greičiau užbaigti įprastas žiniasklaidos procedūras.

Vis dėlto pagalba atėjo iš netikėčiausios pusės.

Usmanui Garubai baigiant dalintis įspūdžiais bendravimui su žiniasklaida skirtoje zonoje, prie jo prisiartino „Bo Cruzas“ – taip dalis pasaulio dabar atpažįsta J. Hernangomezą.

26-erių Toronto „Raptors“ (NBA) klubo puolėjas šiemet nusifilmavo kino juostoje „Hustle“, kurioje atliko svarbiausius vaidmenis kartu su Adamu Sandleriu, įsikūnijęs į niekam nežinomą ispaną, bandantį prasimušti į NBA. Beje, epizodiškai filme pasirodė ir kai kurie buvę Ispanijos rinktinės krepšininkai, o taip pat jos vyriausiasis treneris Sergio Scariolo.

Pamatęs, kad U. Garuba jau ruošiasi žygiuoti į rūbinę, jaunesnysis pagrindinio ekipos vidurio puolėjo Willy Hernangomezo brolis nusprendė įsiterpti.

„Kur taip išmokai perduoti kamuolį?“ – interviu angliškai pratęsė pastarasis.

„Žmogau, aš tai darau visą gyvenimą. Tik iki šiol niekas tuo netikėjo, o dabar visi mato“, – nesutriko U. Garuba, pusfinalyje išdalinęs 7 rezultatyvius perdavimus – vienu daugiau net už pagrindinį ekipos įžaidėją Lorenzo Browną.

Komandos pergales Europos čempionate pakomentavo ir pats J. Hernangomezas – anot jo, ispanai penktadienį išvertė iš klumpių dar vieną už save galingesnį varžovą.


„Nugalėjome geresnes, daugiau ūgio turinčias, taikliau metančias komandas. Mes niekada nepasiduodame, nesame savanaudiški, mes pasitikime vienas kitu kaip pačiu savimi, pasitikime trenerių parengtu planu.

Ir visi šioje komandoje jaučiasi vienodai svarbūs: nuo pirmo iki dvylikto žaidėjo, nuo komandos vadovo iki masažuotojo. Niekas mumis netikėjo, bet rūbinėje mes save matome čempionais. Sekmadienį laukia mūšis su dar viena už mus stipresne rinktine – darysime tą patį, kaip ir visose ankstesnėse šio turnyro rungtynėse“, – apie laukiantį finalą su prancūzais atsiliepė 13 taškų prie pergalės prieš Vokietiją prisidėjęs krepšininkas.

Tuo metu L. Brownas, pats pasižymėjęs net 29 taškais, brolius Hernangomezus vadino ateities Ispanijos žvaigždėmis. Be to, išskyrė Alberto Diazo gynybą prieš taškų fejerverkais susitikimą pradėjusį, bet vėliau pristabdytą Dennisą Schroderį (30 tšk.).

„Tikiu, kad greitai Ispanija turės naujų žvaigždžių – Willy, taip pat ir Juancho. Bet kol kas šios komandos sėkmę lemia kamuolio judėjimas ir vieningumas. Mūsų strategija pasiteisino tiek puolime, tiek gynyboje.

Šiandien publika nuo pirmų sekundžių buvo neįtikėtina, kaip ir D. Schroderis. Bet ypatingas, išties ypatingas buvo ir A. Diazas, kuris išėjo į aikštę ir ėmėsi jį dengti. Tai atnešė mums pergalę“, – gyrė „natūralizuotas“ gynėjas iš JAV.

Savo ruožtu, rinktinės kapitonas R. Fernandezas iš visos jį apėmusios jausmų audros išspaudė tik kelis sakinius.

„Nežinau, kaip įvardinti tai, ką jaučiu. Taip didžiuojuosi šia komanda, šia šeima. Man garbė kartu su šiais vaikinais žaisti Europos čempionate“, – tokį trumpą komentarą anglų kalba davė 37-erių veteranas.


Primename, kad pirmajame pusfinalyje Berlyne Prancūzija nupūtė Lenkiją 95:54.

Prieš tai Vokietija atkrintamosiose varžybose eliminavo Juodkalniją (85:79) ir Graikiją (107:96). Ispanija aštuntfinalyje nuliūdino Lietuvą (102:94), o ketvirtfinalyje – Suomiją (100:90).

Finalas ir rungtynės dėl trečios vietos laukia sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)