2015-aisiais aštuntfinalyje 34 taškus pelnęs ir 50 naudingumo balų surinkęs Jonas Mačiulis nuliūdino Gruziją, išplėšdamas pergalę iš kelialapį į ketvirtfinalį iš mūsiškių varžovų rankų.

Tos istorija jau tapusios rungtynės Gruzijoje nepamirštos iki šiol, o proga jas prisiminti žiniasklaidoje vėl kilo po pirmojo 2017-ųjų čempionato mačo ketvirtadienį, kai gruzinai lietuvius nugalėjo 79:77.

Tornikė Šengelija pelnė 29 taškus ir atvedė savo ekipą į pergalę, nors savo kišenėje ją turėti galėjo ir Lietuva. Paskutinės atakos metu kamuolys atsidūrė J. Mačiulio rankose, bet jo tritaškis, galėjęs persverti rezultatą, nebuvo taiklus.

„Nors lietuviai labiau mėgsta įtemptas rungtynių pabaigas ir jose išplėštas pergales, šį kartą viskas buvo kitaip. Žmogus, kurį nemaloniai prisimename dėl įvykių prieš dvejus metus, nepataikė lemiamo metimo. Turbūt simboliška, kad taip atsitiko – jėgą parodžiusi Gruzijos rinktinė pasiekė istorinę pergalę. Mes padarėme labai rimtą pareiškimą“, – džiaugsmingai praneša gruzinų portalas Worldsport.ge.

„Mes nugalėjome komandą, kuri buvo neginčytinas šių rungtynių favoritas. Tornikė Šengelija buvo žmogus, ant savo pečių atnešęs Gruzijos rinktinę į labai svarbią pergalę“, – džiaugiasi ir Ambebi.ge interneto puslapis.

Visgi gruzinus treniruojantis graikas I. Zourosas po rungtynių savo krepšininkams rūbinėje kalė į galvą vieną tiesą – viena pergalė čempionate dar nereiškia nieko.

Padėkojęs komandai už įdėtą širdį, treneris krepšininkams liepė pailsėti ir kauptis antrosioms rungtynėms – šeštadienį gruzinai surems ginklus su Vokietijos rinktine, kuri pirmajame ture taip pat iškovojo pergalę.

„Pamatėme, kad kartu – mes komanda. Jūs atidavėte savo širdį. Tačiau kol kas mes savo sąskaitoje turime tik vieną pergalę. Reikia, kad šeštadienį pergalių balansas jau būtų 2-0“, – kalbėjo graikas.

„Dabar mes turime pamiršti rungtynes su Lietuva ir kauptis antram mačui. Vyrai, dabar atsipalaiduokime ir pamažu pradėkime kauptis antroms rungtynėms“, – rūbinėje saviškiams teigė buvęs Kauno „Žalgirio“ treneris, vėliau prie rinktinės autobuso bendravęs su emocingai krepšininkus sutikusiais Gruzijos sirgaliais, atvykusiais palaikyti komandos į Izraelį.

Lietuvos rinktinė antras savo rungtynes žais šeštadienio vakarą su turnyro šeimininku Izraeliu – mačo pradžia 21.30 val. Izraelis pirmas rungtynes 48:69 pralaimėjo Italijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)