Šeštadienį per klevo lapo šalies pasiuntinių treniruotę „Dongguan Basketball Center“ arenoje K. Pangosas paskutinis paliko aikštę.

Ilgiausiai jis sugaišo ir bendravimui su žiniasklaida skirtoje zonoje, kur pateko į Lietuvos žurnalistų rankas.

Kanadiečių rikiuotėje kartu su Orlando „Magic“ atstovu Khemu Birchu jau yra ir Sakramento „Kings“ įžaidėjas Cory Josephas, o kol jo trūko, vadeles iš komandos kapitono buvo perėmęs K. Pangosas.

„Kelionė iki Kinijos buvo ilga: dirbome Kanadoje, viešėjome Australijoje. Manau, dabar kiekvienas vyrukas rūbinėje yra pasiruošęs pradėti varžybas. Nekantriai laukiame jų starto“, – teigė 2016-2018 metais „Žalgiryje“ žaidęs ir vėliau „Barcelona“ (Ispanija) klube karjerą pratęsęs gynėjas.

Interviu po rinktinės treniruotės jis atsakė į klausimus apie Kanados nuostolius, prie ekipos vairo stovintį NBA čempioną, savo perėjimą į „Barcelona“ bei įspūdingus katalonų vasaros pirkinius.

Primename, kad pasaulio čempionate Lietuvos rinktinė startuos sekmadienį maču su Senegalu, kuris prasidės 14.30 val. Lietuvos laiku.

Prieš tai, nuo 10.30 val., kanadiečiai grumsis su Australija.

Lietuvos ir Kanados akistata įvyks ateinantį antradienį, nuo 14.30 val.

– Kaip reagavote į viena kitą vijusias naujienas apie Kanados rinktinės netektis? – Krepšinis.lt paklausė K. Pangoso

– Nieko ypatingo. Kažko nėra, kažkam tai atvėrė kelią. Manau, komandoje likę vaikinai yra puikūs. Tos netektys negali būti pasiteisinimas, turime sunkiai dirbti, kad pasirodytume gerai.

– Sutinkate, kad praradimai slopina Kanados galimybes iškovoti medalius šiame turnyre?

– Ne. Manau, turime puikią komandą, kuriai netrūksta talento, kuri gali žaisti kartu. Turime labai protingų krepšininkų, turime gebančių mesti, turime atletiškų žaidėjų. Yra viskas, ko reikia.

– H grupė vadinama „mirtininkų“, ką jūs galvojate apie joje burtų suvestą kompaniją?

– Tikrai sunki grupė. Bet mes jau seniai su tuo susitaikėme ir atvažiavome čia pasiruošę kautis. Manau, visos rungtynės bus apylygės, jų baigtis spręsis pabaigoje, ir turime būti tam pasirengę.

– Pažįstate žalgiriečius Lietuvos rinktinėje: Edgarą Ulanovą, Paulių Jankūną. Taip pat ir Domantą Sabonį, su kuriuo žaidėte NCAA. O Kanados treneris Nickas Nurse'as žino viską apie Joną Valančiūną. Ar sugebėsite tuo pasinaudoti?

– Nežinau. Akivaizdu, kad turime daug žinių apie lietuvius. Bet šiais laikais tai – ne naujiena, galima laisvai žiūrėti begales rungtynių, sekti daug žaidėjų. Reikalas tas, kad kiekvieną kartą įžengus į aikštę gali būti naudojamos skirtingos strategijos, be to, ir diena dienai nelygu.

– Pradėsite čempionatą maču su australais, kuriuos dukart jau sutikote pasirengimo metu. Dar pasilikote kozirių už skverno?

– Na, su jais irgi neblogai susipažinome draugiškose rungtynėse. Aišku tai, kad bus puiki kova. Mūsų planas – užimti vieną iš dviejų vietų grupėje, garantuojančių kelialapius į kitą etapą, o tuomet nukeliauti tiek toli, kiek tik įmanoma.

– Ką galite pasakyti apie Toronto „Raptors“ iki NBA čempionų žiedų nuvedusį N. Nurse'ą?

– Puiku dirbti su juo. Jis mumis labai pasitiki, kiekvieną dieną būna energingas, ir tai persiduoda komandai. Naudojamės jo energija ir ant parketo bandome įvykdyti tai, ką jis liepia. Kol kas buvo labai smagu.

Ko treneris tikisi iš manęs? Visko. Jis neapriboja žaidėjų konkrečiomis funkcijomis, jis nori, kad išnaudotume visas savo gerąsias savybes. Mano atveju tai – vadovavimas komandai, metimai į krepšį, agresyvumas.


– Ar praėjęs sezonas „Barcelona“ gretose jums nebuvo šiek tiek nuviliantis?

– Ne, taip nepasakyčiau. Komandai metai buvo gana geri: vos nepatekome į Eurolygos finalo ketverto turnyrą, Ispanijoje tapome vicečempionais. Aišku, galėjo būti ir geriau, bet ir taip neblogai. Kalbant apie mane asmeniškai, tiesiog stengiausi atlikti savo vaidmenį ir padėti komandai laimėti. Daug išmokau ir esu pasirengęs naujam sezonui.

– „Žalgiryje“ jūs sužibėjote antraisiais metais. Tikitės panašaus scenarijaus ir Barselonoje?

– Žinoma. Stengiuosi tobulėti kiekvienais metais, toks yra mano, profesionalo, darbas. Negaliu stovėti vietoje, reikia žengti pirmyn. Tikiuosi kitais metais padėti naują žingsnį. Dabar man – 26-eri, taigi, iki karjeros saulėlydžio dar yra laiko. Viliuosi jį išnaudoti tinkamai ir realizuoti šimtą procentų savo potencialo.

– Kito sezono turbūt verta laukti ir dėl skambių pirkinių, kuriais „Barcelona“ vasarą drebino krepšinio rinką Europoje?

– Nuostabi vasara. Turėsime labai „gilią“ sudėtį, o man, kaip įžaidėjui, bus puiku rungtyniauti su tiek skirtingų talentų. Nusimato nepaprastas sezonas.

FIBA  2019: H grupės rungtynių tvarkaraštis
FIBA  2019: pasaulio krepšinio čempionato grupės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)