Šįsyk po keitimo aikštėje pasirodę krepšininkai Lietuvai pelnė beveik dvigubai daugiau taškų nei starto penketas.

Lyginant su dvikova prieš Gruziją, atsarginių suolo indėlis išaugo net tris kartus.

„Pralaimėjome pirmas rungtynes, neturėjome kur trauktis. O dar žaidėme prieš namų komandą. Džiugu, kad šįkart palaikė ne tik sirgaliai, bet ir atsarginių suolas. Kai yra tas palaikymas, po keitimo į aikštę einantiems žaidėjams daug lengviau įsijungti į žaidimą“, – ryškų pokytį rinktinėje bandė paaiškinti Mindaugas Kuzminskas.

Jis pats mačą pradėjo ant suolo ir pelnė 16 taškų. Bet nebuvo rezultatyviausias – dviem daugiau surinko kitas atsarginis Edgaras Ulanovas.

„Neturime žaidėjo, individualiai stipriausio Europoje ar pasaulyje. Tik žaisdami kaip komanda galime kažką laimėti. O individualiai mes nelabai ką pranoksime“, – sakė M. Kuzminskas.

„Tuo ir esame stiprūs, o ne individualiu žaidimu“, – antrino vidurio puolėjas Artūras Gudaitis, vos per 13 minučių aikštėje taip pat pelnęs 16 taškų.

Praraja tarp komandų atsarginių žaidėjų – ne vienintelis drastiškas skirtumas statistikos protokole tarp Lietuvos ir Izraelio.

Trečią kėlinį, pasibaigusį simboliniu dar vieno puikiai pasirodžiusio atsarginio Ado Juškevičiaus šūviu iš savos aikštės pusės, lietuviai laimėjo net 33:14.

Spurtuoti D. Adomaičio ekipa bandė ir antrame kėlinyje, bet žydai tuomet dar sugebėjo reaguoti.

„Tai tik parodo, kad nė vienos komandos nenugalėsime per vieną kėlinį. Reikia kantriai laukti, kol „nulauši“. Pagaliau trečias kėlinys buvo toks, koks ir turėtų, todėl susitvarkėme reikalus gana anksti. Džiaugiamės pirma pergale, reikia nesustoti“, – kalbėjo M. Kuzminskas.

Kovą dėl atšokusių kamuolių ryškų ūgio pranašumą turėję lietuviai laimėjo taip pat daugiau nei dvigubai – 43:21.

„Mūsų priekinė linija išnaudojo savo kozirius. Varžovai dvigubino gynybą, mūsų aukštaūgiai gerai numesdavo kamuolį laisviems žaidėjams. Tai ir buvo kertiniai dalykai“, – įsitikinęs M. Kuzminskas.

Vis dėlto pergalė prieš Europos pirmenybių šeimininkus – ne ta, po kurios lietuviams vertėtų kilti į padebesius.

Įveikta ekipa, kuri, vertinant sudėtį, kartu su Ukraina potencialiai pretenduoja likti B grupės dugne. Tad Izraelio krepšininkai paprasčiausiai nebuvo pajėgūs išryškinti varžovų skaudulių.

Vienas jų – aikštėje ne itin jaukiai besijaučiantis Donatas Motiejūnas. Nepaisant kategoriško D. Adomaičio prašymo žaisti lėčiau ir branginti kamuolį, būtent jis jau pirmą akistatos minutę suklydo ir leido žydams nurūkti į greitą ataką.

O antrame kėlinyje į vidurio puolėjo poziciją pastumtas D. Motiejūnas po savuoju krepšiu pralaimėjo visas dvikovas Richardui Howellui, pelniusiam dešimt taškų paeiliui ir taip išlaikiusiam intrigą bent iki pertraukos. Po kurios D. Motiejūno aikštėje daugiau nebebuvo.

Tiesa, pats Lietuvos rinktinės puolėjas prisidėjo prie tiesioginio oponento pražangų provokavimo, antroje rungtynių dalyje eliminavusio iš kovos ir R. Howellą.

Paklaustas, kaip tik ketvirtadienį prie komandos prisijungęs aukštaūgis reaguoja į savo kol kas neblizgantį pasirodymą, M. Kuzminskas traukė pečiais.

„Nežinau, bet nemanau, kad kažkas turėtų būti susikrimtęs, kai iškovojome pergalę. Manau, kuo toliau, tuo labiau Donatas įsitrauks į žaidimą“, – vylėsi puolėjas.

Primename, kad pirmose B grupės rungtynėse ketvirtadienį Lietuva 77:79 nusileido Gruzijai.

Kita dvikova lietuvių laukia po mažiau nei paros – sekmadienį nuo 18.30 val. vyks mačas su Italija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)