Kaip skelbia šalies žiniasklaida, žaidėjai protestuoti nusprendė dėl to, jog Dramblio Kaulo Kranto krepšinio federacija nevykdo žaidėjams duotų įsipareigojimų.

Visų pirma, federacija neišmokėjo žaidėjams žadėtų premijų.

Visų antra, krepšininkai patys iš savo lėšų turi pasidengti traumų gydymą.

Apie paskelbtą streiką paskelbė komandos kapitonas Guy Landry Edi.

„Mes negavome jokių žadėtų premijų per visą pirmą treniruočių stovyklos mėnesį. Federacija buvo patvirtinusi, kad bus išmokėta bent pusė jų, tačiau vadovas nuvyko į Madridą, o mes pinigų nesulaukėme. Mes reikalaujame, kad būtų padengtos išlaidos tiek pasirengimo etapui, tiek pasaulio čempionatui“.

Anot komandos kapitono, rinktinėje yra trys traumuoti žaidėjai, tačiau jų gydymo niekas nekompensuoja, lėšų tam neturi ir patys krepšininkai.

Dramblio Kaulo Kranto rinktinė yra patekusi į pačią silpniausią pirmenybių grupę kartu su Kinija, Venesuela ir Lenkija.

Ekipai atstovauja pernai Kauno „Žalgirio“ komandos garbę gynęs Deonas Thompsonas.

Tiesa, pats jis greta vakar „Instagram“ socialiniame tinkle patalpintos nuotraukos jokiomis problemomis komandoje nesiskundė.

Savaitgalį Malagoje afrikiečių rinktinė žaidė kontrolines rungtynes su Ispanijos ekipa ir šeimininkams pralaimėjo 62:79.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)