Prieš aštuntfinalio rungtynes su Graikija Lietuvos rinktinės stovyklą ilgą laiką gaubė nežinia. Ar galės žaisti nugaros skausmus pastarosiomis dienomis jautęs M. Kuzminskas, paaiškėjo tik po apšilimo.

Artėjant mačo pradžiai Kūzia pats priėjo prie trenerio, tarstelėjo D. Adomaičiui keletą žodžių, o pirmojo kėlinio viduryje jau žengė į aikštę ir pragariškose rungtynėse tapo mūsiškių atakų lyderiu.

20 taškų, rinktinei papildomą motyvaciją rinktinei turėję suteikti efektingi dėjimai… Deja, visos M. Kuzminsko ir kitų Lietuvos rinktinės krepšininkų pastangos vėlų šeštadienio vakarą atsimušė į galingus graikų gynybinius įtvirtinimus.

Realybė dažnai būna karti: po pralaimėjimo 64:77 Lietuvos rinktinė namo keliauja atkrintamosiose Europos čempionato varžybose sudalyvavusi vos vieną dieną.

„Man, kaip treneriui reikia prisiimti atsakomybę, kad aš nesugebėjau žaidėjų atskirti nuo aplinkinės informacijos, nes kalbėjome ir kartojome, kad tai yra be galo patyrusi komanda, kuri žino, kaip žaisti tokias rungtynes.

Man reikia prisiimti atsakomybę, nes visi aplink visi labai gražiai rėkavo ir vis davė papildomas motyvacijas Graikijai. Visi ekspertai“, – iš karto po rungtynių pareiškė D. Adomaitis.

Tačiau M. Kuzminskas su treneriu sutikti nenorėjo ir ugnį nuo specialisto nukreipė link ekipos krepšininkų.

„Mes buvome pasiruošę. Žinojome, ką daro kiekvienas varžovų žaidėjas. Treneris savo darbą nudirbo, o mes nenudirbome. Pasikartojo pirmų rungtynių su Gruzija scenarijus. Nevykdėme plano ir pralaimėjome“, – kalbėjo puolėjas.
Mes turime daug daug potencialo, kurio visiškai neišnaudojome. Labai gaila šitos vasaros. Tiek dirbome: sveikas nesveikas – lieji prakaitą, o dabar jau važiuojame namo.
Mindaugas Kuzminskas
„Apskritai, čempionato metu mes stengiamės kuo mažiau skaityti žiniasklaidos publikacijas.

Kam skaityti ir žiūrėti, jei pats esi komandos viduje ir pats žinai, kaip viskas yra, – paklaustas, kaip krepšininkai reagavo į žiniasklaidoje pasirodžiusias ekspertų prognozes apie medalius, pasakojo Kūzia. – Aš nežinau, kokius medalius galima kabinti, kai pirmas varžovas atkrintamosiose varžybose yra graikai. Reikia eiti žingsnelis po žingsnelio. Čempionatas yra labai slidus dalykas ir pralaimėjęs vienas rungtynes tu važiuoji namo. Kaip nutiko ir dabar.“

M. Kuzminskas nesutiko ir su dažnai rinktinei taikytu „jaunos komandos“ epitetu.

„Sakoma, kad esame jauna komanda, bet nesame mes čia kažkokie labai jauni. Mūsų branduolys jau žaidęs dviejuose finaluose, pasaulio čempionate, olimpiadoje. Galime kaltinti sistemą, kad užėmėme pirmą vietą ir aštuntfinalyje gavome graikus, bet čia irgi būtų nesveika, nes norint kažką pasiekti, turime laimėti prieš visus“, – konstatavo Niujorko „Knicks“ puolėjas.

Nusivylimo dėl tokios ankstyvos čempionato pabaigos M. Kuzminskas slėpti net nebandė.

„Mes turime daug daug potencialo, kurio visiškai neišnaudojome. Labai gaila šitos vasaros. Tiek dirbome: sveikas nesveikas – lieji prakaitą, o dabar jau važiuojame namo.

Mūsų ateitis šviesi, bet ne taip žaidžiant, kaip šiandien. Nesugebėjome „skaityti“ žaidimo, o kai tokia komanda kaip graikai pabėga į priekį, tuomet jau vėlu. Jie turi daug Eurolygos žaidėjų, kurie žino, kaip žaisti tokias rungtynes ir jie tai pademonstravo“, – pripažino M. Kuzminskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)