Lietuvos rinktinė mačą pradėjo kiek netikėtu startiniu penketu: Lukas Lekavičius, Martynas Gecevičius, Edgaras Ulanovas, Rokas Giedraitis ir Donatas Motiejūnas.

Rungtynes taškais pradėjo gruzinai, kurie po pusantros minutės pirmavo 6:0.

Lietuvių sąskaitą atidarė Rokas Giedraitis, pelnęs dvitaškį su pražanga bei realizavęs baudos metimą – 3:6.

Sužaidus pusę kėlinio gruzinai jautėsi kaip namie: pirmavo 16:7. Ketvirčio pabaigoje lietuviams pavyko sumažinti skirtumą: po pirmo kėlinio mūsiškiai atsiliko 21:25.

Antrame ketvirtyje Lietuva akivaizdžiai pagerino gynybą, gruzinams leido pelnyti vos 8 taškus ir po dviejų kėlinių švieslentė fiksavo jau 7-ių taškų lietuvių persvarą – 40:33.

Lietuvių gretose po pirmųjų dviejų kėlinių rezultatyviausiai žaidė Artūras Gudaitis, per beveik 15 min. pelnęs 11 taškų (4/5 dvitaškiai, 3/5 baudų metimai).

Graiko Iliaso Zouroso vadovaujamoje Gruzijos rinktinėje išsiskyrė Tornike Šengelija ir Giorgi Šermadini, atitinkamai abu pelnę 11 ir 10 taškų.

Po pertraukos trečiame kėlinyje dėjimais sirgalius džiugino Mindaugas Kuzminskas, bet vietoje nestovėjo ir gruzinai, kurie neleido lietuviams pabėgti į priekį.

Maža to, gruzinai likus porą minučių iki kėlinio pabaigos vėl po ilgos pertraukos persvėrė rezultatą – 50:49.

A. Milaknio tritaškis užbaigė trečią ketvirtį, po kurio lietuviai pirmavo tik vienu tašku – 59:58.

Lemiamame ketvirtyje gruzinai puikiai svaidė tritaškius, jų dėka svečiai po truputį tolo nuo lietuvių.

Tuo tarpu Dainiaus Adomaičio vadovaujami lietuviai klydo gynyboje, nesėkmingai rezgė atakas ir leido varžovams tik didinti pranašumą.

Tad kone idealiai ketvirtą kėlinį sužaidę gruzinai laimėjo mačą 81:70 (21:25, 19:8, 19:25, 11:23).

Naudingiausiu finalo rungtynių žaidėju tapo gruzinas Tornike Šengelija.

Lietuva: Artūras Gudaitis 17 (8 atk. kam.), Mindaugas Kuzminskas 10, Donatas Motiejūnas 9, Lukas Lekavičius ir Artūras Milaknis po 8, Martynas Gecevičius 4, Rokas Giedraitis, Eimantas Bendžius ir Edgaras Ulanovas po 3, Deividas Gailius ir Adas Juškevičius po 2, Mindaugas Girdžiūnas 1 taškas.

Gruzija: Tornike Šengelija 19, Giorgi Šermadini 17 (12 atk. kam.), Manucharas Markošvili 13, Michaelas Dixonas 12, Giorgi Tsintsadze ir Duda Sanadze 10.

Vyriausiasis rinktinės treneris Dainius Adomaitis šioms rungtynėms vėl neregistravo Manto Kalniečio, Jono Mačiulio, Mariaus Grigonio ir Evaldo Kairio.

Šiame susitikime sirgaliai neišvydo ir Jono Valančiūno, kuris po penktadienį vykusių rungtynių išskubėjo pas žmoną į Vilnių, o šeštadienį jau džiaugėsi antrojo sūnaus gimimu. Penktadienį krepšininkas sužaidė 100-ąsias rungtynes už Lietuvos rinktinę ir per visą istoriją jau yra pelnęs 1080 taškų.

Penktadienį vakare Lietuvos krepšininkai žaidė pirmąsias kontrolines rungtynes su Lenkijos krepšininkais. Po įtempto paskutinio kėlinio ir permainingos jo pabaigos Lietuvos ekipa laimėjo nerezultatyvų susitikimą 59:58 (18:10, 16:16, 11:15, 14:17).

Tuo tarpu Gruzija pirmame kontrolinio turnyro pusfinalyje 73:69 (15:17, 18:22, 22:13, 18:17) palaužė Ainaro Bagatskio vadovaujamus latvius.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas

Įžaidėjai: Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Mindaugas Girdžiūnas.

Atakuojantys gynėjai: Martynas Gecevičius, Artūras Milaknis, Marius Grigonis, Adas Juškevičius.

Lengvieji krašto puolėjai: Mindaugas Kuzminskas, Jonas Mačiulis, Edgaras Ulanovas, Rokas Giedraitis, Deividas Gailius.

Sunkieji krašto puolėjai: Donatas Motiejūnas, Eimantas Bendžius.

Vidurio puolėjai: Jonas Valančiūnas, Artūras Gudaitis, Evaldas Kairys, Martynas Sajus.

Draugiškos Lietuvos krepšinio rinktinės rungtynės

Rugpjūčio 9 d. Orleanas (Prancūzija): Lietuva – Kroatija

Rugpjūčio 10 d., Orleanas (Prancūzija): Lietuva – Prancūzija

Rugpjūčio 15 d., Kaunas: Lietuva – Prancūzija

Rugpjūčio 18 d., Ryga (Latvija): Lietuva – Rumunija

Rugpjūčio 19 d., Ryga (Latvija): Lietuva – Latvija

Rugpjūčio 23 d. Šiauliai: Lietuva – Islandija

Rugpjūčio 25 d., Vilnius: Lietuva – Ispanija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (278)